Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2047/prevencijom-protiv-droge/

Verzija za tampu / To ScreenviewPREVENCIJOM PROTIV DROGE!


Danas je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" održano predavanje o zloupotrebi psihoaktivnih supstanci,kao još jedna od niza aktivnosti na prevenciji narkomanije koje se sprovode u našoj lokalnoj zajednici.


Predavanje je bilo namenjeno svim učenicima 7.razreda i njihovim nastavnicima,a sledeće nedelje će moći da ga isprate i njihovi roditelji.

Edukaciju su organizovali Institut za javno zdravlje Vojvodine, Lokalna samouprava, Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" i Policijska stanica Srbobran.

Ispred lokalne samouprave prisutne su pozdravili članovi Opštinskog veća dr Ilija Gazepov i Zoran Mijić.

Predavanje je otvorila dr Slađana Keravica Đorđević, psihijatar, a potom je govorila Darka Zeremski Madžgalj, psiholog, obe ispred Doma zdravlja Srbobran. Upoznale su decu sa vrstama psihoaktivnih supstanci,štetnim dejstvom i načinima rešavanja ovog velikog zdravstvenog problema koji neretko dovodi do prerane smrti. Navele su zabrinjavajući podatak da se donja starosna granica narkomanije iz godine u godinu spušta sve niže, te da je ovaj problem prisutan i u našoj opštini.

Potom se prisutnima obratio Zoran Mijić,profesor fizičkog vaspitanja, koji je govorio o štetnim posledicama upotreba steroida i anabolika kod mladih koji se bave sportom i fitnesom.

Na kraju je o krivičnom aspektu ovog velikog društvenog problema govorio kriminalistički policajac Goran Maksimović koji je upozorio prisutne na sve moguće sankcije u vezi sa proizvodnjom, upotrebom, prenosom, prodajom droga i slično.

Učenici su veoma zainteresovano pratili predavanje i tokom njega su slobodno postavljali pitanja, na taj način aktivno učestvujući u edukaciji.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign