Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

OVO JE BIO DAN ZA NEZABORAV!


Učenici OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj" su prisustvovali, u nedelju, sedamnaestom po redu Festivalu pesnika za decu ,,Vitezovo proleće", u Beogradu, u Sava centru. Ovo je dvanaesti put da su učestvovali na Velikom ,,Vitezovom" konkursu, da su pozvani i nagrađeni.


Časopis ,,Vitez" svake godine nagradi svoje najvernije i najkreativnije čitaoce, za likovne i literarne radove. Od 15.000 prispelih radova ove godine, nagrađeno je 1000, diplomom i knjigom. Među nagrađenima su:

Selena Glamočić, Elena Radović, Jelena Brankov, Gordana Milošev, Ana Plakalović, Teodora Mijić i Mila Dunđerski.

U čast nagrađenih priređen je festivalski program u kome su učestvovali značajni pisci, poznati pevači i zabavljači: Matija Bećković, Blagoje Baković, Radomir Andrić, Slobodan Stanišić, Bora Đorđević, Leontina i hor ,,Čarolija", Dušan Svilar, Ivana Jordan, Srđan Dinčić i drugi.


Kako nam je rekla učiteljica Snežana Stanojev, pokretač saradnje sa časopisom ,,Vitez" , odrastanje se ne može zamisliti, bez kvalitetnog časopisa , jer im on pre svega omogućava prisustvo na savremenoj književnoj sceni za decu.


Pored poseti Svetkovini lepe reči, učitelji Dalibor Sajčić, Nataša Mušicki, Vera Vorgić i Snežana Stanojev, su organizovali i posetu Muzeju iluzija i Parku nauke na Adi.


,,Ovo je dan za nezaborav"- reči su nagrađene učenice Jelene Brankov. Ona jedva čeka da pročita knjigu koju je dobila i da pokaže drugarima diplomu. Ispričaće im i kakva je sva čuda doživela u Muzeju iluzija i kakve sve naučne tajne otkriva Park nauke.

L.P. 

Postavio: Administrator dana 2019.05.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen