Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2052/ovo-je-bio-dan-za-nezaborav/

Verzija za tampu / To ScreenviewOVO JE BIO DAN ZA NEZABORAV!


Učenici OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj" su prisustvovali, u nedelju, sedamnaestom po redu Festivalu pesnika za decu ,,Vitezovo proleće", u Beogradu, u Sava centru. Ovo je dvanaesti put da su učestvovali na Velikom ,,Vitezovom" konkursu, da su pozvani i nagrađeni.


Časopis ,,Vitez" svake godine nagradi svoje najvernije i najkreativnije čitaoce, za likovne i literarne radove. Od 15.000 prispelih radova ove godine, nagrađeno je 1000, diplomom i knjigom. Među nagrađenima su:

Selena Glamočić, Elena Radović, Jelena Brankov, Gordana Milošev, Ana Plakalović, Teodora Mijić i Mila Dunđerski.

U čast nagrađenih priređen je festivalski program u kome su učestvovali značajni pisci, poznati pevači i zabavljači: Matija Bećković, Blagoje Baković, Radomir Andrić, Slobodan Stanišić, Bora Đorđević, Leontina i hor ,,Čarolija", Dušan Svilar, Ivana Jordan, Srđan Dinčić i drugi.


Kako nam je rekla učiteljica Snežana Stanojev, pokretač saradnje sa časopisom ,,Vitez" , odrastanje se ne može zamisliti, bez kvalitetnog časopisa , jer im on pre svega omogućava prisustvo na savremenoj književnoj sceni za decu.


Pored poseti Svetkovini lepe reči, učitelji Dalibor Sajčić, Nataša Mušicki, Vera Vorgić i Snežana Stanojev, su organizovali i posetu Muzeju iluzija i Parku nauke na Adi.


,,Ovo je dan za nezaborav"- reči su nagrađene učenice Jelene Brankov. Ona jedva čeka da pročita knjigu koju je dobila i da pokaže drugarima diplomu. Ispričaće im i kakva je sva čuda doživela u Muzeju iluzija i kakve sve naučne tajne otkriva Park nauke.

L.P.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign