Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

NOVI SMER ZA SREDNJOŠKOLCE U SRBOBRANU


U Gimnaziji i ekonomskoj školi  "Svetozar Miletić"  tokom jučerašnjeg i današnjeg dana održani su "Dani otvorenih vrata" namenjeni informisanju budućih polaznika ove srednjoškolske ustanove o načinima i mogućnostima školovanja koje ona pruža.


Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa različitim profesorima koji će im predavati u toku narednih nekoliko godina ali i sa predmetima koji zajedno sačinjavaju obrazovni program ponuđenih smerova.

Prvi, već standardni ponuđeni smer jeste "Opšti gimnazijski tip", a ove godine uveden je i novi smer pod nazivom "Modni krojač" (30 učenika) u trajanju od tri godine, sa mogućnošću završetka četvrte godine putem daljeg vanrednog školovanja.

Novi smer "Modni krojač" formiran je u skladu sa postojećim zakonom o dualnom obrazovanju (III stepen) kojim je predviđeno da učenici ovog smera uporedo sa formalnim obrazovanjem budu i zaposleni unutar određenih tekstilnih preduzeća za šta će im biti pružena finansijska nadoknada u odgovarajućoj vrednosti.

Njihova radna nedelja će prema tome biti sačinjena od dva dela, teorijskog i praktičnog, koja će oba biti održavana tokom prepodnevnih časova, ostavljajući poslepodnevne sate slobodnim za učenje i odmor.

Prema postojećem planu upisa, ministarstvo je odobrilo upis 30-oro učenika, na svaki od ovih smerova ponaosob.

Zainteresovani za upis, za više informacija mogu kontaktirati profesora, koordinatora upisa i sekretara škole, Aleksandra Aleksića, na kontakt telefon. 060/6-331-644 

Postavio: Administrator dana 2019.05.16   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen