Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2058/sa-kojim-predrasudama-ivimo-i-kakav-je-bonton-u-komunikaciji-sa-osobama-sa-invaliditetom-/

Verzija za tampu / To ScreenviewSA KOJIM PREDRASUDAMA ŽIVIMO I KAKAV JE BONTON U KOMUNIKACIJI SA OSOBAMA SA INVALIDITETOM?!


Nastavlja se saradnja Udruženja za pomoć MNRO „Biser“ , osnovnih škola sa teritorije opštine Srbobran i gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Miletić“.


Saradnja se ogleda u nizu predavanja na temu življenja u pristupačnom okruženju osoba sa invaliditetom. Na časovima građanskog vaspitanja učenici V i VIII razreda, kroz edukaciju “Okruženje po meri čoveka” upoznaće se sa terminologijom koja se odnosi na osobe sa invaliditetom, pravilima ponašanja- bontonom u komunikaciji sa OSI kao i predrasudama koje su i dalje prisutne u našoj sredini.


 Predavanja su predviđena za mesec maj i jun ove školske godine, a cilj edukacije ujedno predstavlja i cilj samog Udruženja “Biser”, da se u lokalnoj zajednici podigne svest o položaju osoba sa invaliditetom, razvije osećanje empatije kod školske dece prema marginalizovanim grupama i  smanje predrasude i stereotipi.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign