Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

2.050.000 DINARA ZA PREVOZ SREDNJOŠKOLACA


Danas je u Novom Sadu predsednik Radivoj Paroški stavio potpis i pečat na ugovor po kome Vkada AP Vojvodine obezbeđuje preko dva miliona dinara za prevoz srednjoškolaca iz naše opštine.


Novac je obezbeđen na osnovu konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Konkurisalo je svih 45 lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine, a ukupno za ovu namenu obezbeđeno je 182 miliona dinara.

Koliko su ova sredstva značajna i šta znače za našu sredinu nakon potpisivanja ugovora u izjavi za medije objasnio je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran:

- Ova sredstva su veoma značajna za našu lokalnu samoupravu. Na ovaj način u mogućnosti smo da značajno pomognemo našim đacima koji putuju, kao i roditeljima pošto na ovaj način pomažemo školovanje đaka. Pored ovih sredstava, naša lokalna samouprava iz svog budžeta izdvaja sredstva kako bi smo pomogli naše đake, studente, tako i porodice. Pokušavamo da kroz razne vidove podsticaja, kao što su besplatan prevoz na teritoriji naše opštine, stipendije, besplatna užina, školski pribor, nagrađivanje talentovane dece i vukovaca kroz različite programe, delujemo stimulativno na školovanje naših mladih sugrađana i na taj način iskažemo brigu za budućnost zajednice.

NJILAŠ U IZJAVI ZA MEDIJE


- Dodela finansijskih sredstava na osnovu ovog konkursa jeste samo jedan u nizu dokaza stalne i vredne saradnje Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, rekao je pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

„Mladi i obrazovani ljudi jesu naša budućnost i obrazovanje mora biti jednako dostupno svima“, naglasio je sekretar Njilaš.

Sa njim je kratko danas razgovarao i naš predsednik opštine.

Predstavnicima lokalnih samouprava koji su danas bili na potpisivanju ugovora obratio se i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2019.05.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin