Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

BUDI EKO FIN!


Završen je petodnevni XI EKO KAMP, evo priče...


Kada su pre 11 godina organizovali prvi Eko kamp, nisu ni sanjali da će to postati jedan od onih događaja koji se isčekuje godinu dana, o kome se priča i koji se pamti.

Ove godine Eko kamp je okupio oko stotinak učesnika. Kao i svake godine pošto u svom imenu ima prefiks inkluzivni, učesnici su, osim članova "Bisera", deca iz većinske populacije, deca ih hraniteljskih porodica, kao i deca, članovi Udruženja Roma 8.april.

Tokom pet dana, koliko je trajao kamp, ovu veselu družinu posetili su mnogi. Svakodnevno u gostima su bili članovi srodnih Udruženja iz okolnih opština, a kamp su posetili i predstavnici lokalne samouprave. U sredu predsednik opštine Neško Čestić i Radivoj Paroški, predsednik skupštine, a u petak, u poseti Biserovom Eko kampu bili su Radivoj Paroški predsednik SO Srbobran, Lazar Krajinović zamenik predsednika opštine i članovi opštinskog veća,Radivoj Debeljački, Sabadoš Fodor Beata,Todor Šimpraga i Stefan Mladenović.

- Mi imamo nekoliko Udruženja građana u našoj opštini koja svojim radom zaslužuju daleko konkretniju podršku naše zajednice. Jedno od njih je svakako BISER. Sa zadovoljstvom sam danas ovde i ono o čemu razmišljam je da u budućnosti prosto moramo uraditi neke promene u odnosu prema Udruženjima građana koja deluju u našoj opštini. Prilično velika sredstva iz budžeta odvajali smo do sada za rad Udruženja, ali smatram da smo nedovoljno pomagali Udruženjima kojima je pomoć zaista potrebna, a daleko više udruženjima koja bi trebala da budu samostalna i ne zavise od lokalne samouprave. Naš zadatak, biće da to promenimo i pomognemo daleko više Udruženjima koja se bave decom, pomažu osobama sa invaliditetom i koja svoj rad koncipiraju na pružanju konkretne pomoći starim i nemoćnim članovima našeg društva, kazao je prilikom posete Eko kampu, Neško Čestić. 

U petak je u okviru Eko kampa održana javna tribina, a tema je bila Dnevni boravak, usluga koju BISER ima nameru da pruža korisnicima usluga ovog Udruženja u narednom periodu.

Na tribini je ocenjeno da je dosadašnja saradnja BISER-a, lokalne samouprave i Centra za socijalni rad bila dobra, i da postoji zajednički interes da se ova saradnja unapredi i nastavi.

Konstatovano je da dnevni boravak, uslugu koju BISER pruža treba podržati, poboljšati uslove, a uslugu socijalne zaštite proširiti na stanovanje uz podršku i pomoć u kući. Takođe jedan od zaključaka ove tribine je da treba raditi  na osnaživanju i drugih udruženja, koja su spremna da postanu pružaoci usluga.

U petak Eko kamp posetili su članovi Udruženja Plavi krug, a svi učesnici imali su priliku da besplatno provere nivo šećera u krvi, izmere krvni pritisak i provere težinu i visinu.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen