Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

POKLONI ZA BEBE I NJIHOVE RODITELJE


U poslednjih 2.5 meseca u Srbobranu je na svet došlo 35 novorođene dece. Svima je obezbeđen poklon - posteljina i kapice, čarapice, rukavice koje su isplele žene okupljene u Udruženju "Ruka Spasa - Savka Lazić".


Posteljina za decu i polončići koje su izradile članice udruženja uručeni su roditeljima u petak u maloj sali opštine, s obzirom da je ova akcija dobila podršku lokalne samouprave.

- Pred mladim roditeljima i njihovom tek rođenom decom je život, a lokalna samouprava pokušava da pomogne u njihovom odrastanju. Opština Srbobran uvek podržava dobre akcije, pametne ideje i sve ono što može da olakša život građanima, u ovom slučaju mladim roditeljima, rekao je prilikom dodele poklona roditeljima, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, koji je došao da pozdravi ovu akciju i dodao:

- Treba reći da smo uspeli da za građane učinimo nešto što ne uspevaju ni veće i bogatije sredine; mislim na besplatan prevoz za sve građane na teritoriji opštine Srbobran, besplatan prevoz za đake u Srbobranu, besplatne užine i letovanje na moru, i to jeste vredna podrška i dokaz da mislimo na sve građane. Želim da se natalitet u opštini Srbobran poveća, da nas u budućnosti ima više, jer budućnost je u deci, oni su naš ponos i sve što radimo radimo za njih.

Vidno egzaltirana, Savka Lazić izvinila se zbog treme prisutnima i pokazala ličn oduševljenje što je posle dugo vremena u vremenskom periodu od 2.5 meseca na svet u Srbobranu došlo 35 beba. Po njenim rečima obično je to manje.

Ona je čestitala roditeljima i poželela da ovo ne bude jedini susret nego da se i u budućnosti vide sličnim povodom.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.05.17

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin