Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

NIKOLA SE VRATIO SA PRVOM NAGRADOM!


Učenik OŠ "Vuk Karadžić", Nikola Stanojević, na republičkom takmičenju iz hemije, koje je održano prošlog vikenda osvojio je prvu nagradu.


Bilo je to 55.Republičko takmičenje iz hemije za učenike osnovnih škola.Održano je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu,a trajalo je dva dana.Prvog dana učenici su radili test znanja iz hemije,a ukoliko se plasiraju,drugog dana su radili laboratorijske vežbe.

Nikola Stanojević i Marija Banković, učenici osmog razreda OŠ "Vuk Karadžić"su posle sjajnih uspeha na opštinskom i okružnom takmičenju, obezbedili plasman na ovo takmičenje najvišeg ranga u državi. Marija je prvog dana osvojila odličnih 50,5 bodova, a Nikola je rezultatom na teorijskom delu prošao i na laboratorijski deo. Osvojio je ukupno 90 bodova čime se svrstao u kategoriju prve nagrade!

Ova dva sjajna učenika se vredno spremaju za upis u specijalizovano odeljenje Zmaj Jovine gimnazije,upravo iz oblasti biologije i hemije. Osim toga, besprekorni su učenici završnog razreda osnovne škole. Nikola se sledeći vikend sprema za Tršić, na Republičko takmičenje iz srpskog jezika,gde će "napasti titulu" prvaka.

Nikola sa nastavnicom hemije Isodorom Radovanov

Inače, Nikola se pobedom na okružnom takmičenjem iz nemačkog jezika plasirao i na Republičko takmičenje. Ono se održavalo istog dana kao i takmičenje iz hemije, tako da nije mogao biti u isto vreme na dva mesta. Odlučio se za svoj omiljeni predmet - hemiju.

Medjutim,ništa od navedenog Mariju i Nikolu ne sprečava da budu uključeni u sve ono što čini život jednog mladog tinejdžera. Samo noć pred ovo veliko takmičenje iz hemije, Nidža i Mara su bili na školskoj žurci koje je organizovalo njihovo odeljenje za vršnjake iz škole. Mogli bismo u šali reći - sa žurke na Republičko takmičenje! Zaista,deca za primer. 

Postavio: Administrator dana 2019.05.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen