Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

BICIKLISTI DOBILI BESPLATNO SVETLO ZA BICIKLE


Predstavnici lokalne samouprave i službenici Policijske stanice Srbobran, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, podelili su biciklistima u Srbobranu, Turiji i Nadalju 100 kompleta prednjeg i zadnjeg osvetljenja za njihove dvotočkaše.


Cilj akcije je upozoriti bicikliste na potrebu da budu osvetljeni u toku kretanja, što je njihova zakonska obaveza, jer će od sada, nakon besplatne podela svetala u sva tri mesta opštine Srbobran, policija ažurnije krenuti u kontrolu biciklista.

- Svi znamo da su biciklisti najugroženija grupa učesnika u saobraćaju. Upravo zbog toga opština Srbobran i Policijska stanica, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja, pokrenuli su akciju podele 400 kompleta svetala za bicikle, rekao je Đorđe Debeljački, član Opštinskog veća i član Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran i dodao:

- Želimo da biciklisti u uslovima slabe vidljivosti budu bolje uočljivi, da njihovom edukacijom doprinesemo smanjenju broja nesreća i tako popravimo bezbednost na našim putevima. Ovo nije jedina akcija sa ovom temom; već smo imali edukaciju dece, najmlađih učesnika u saobraćaju, kako se treba ponašati na putevima i trotoarima, takođe organizovana su predavanja o opasnostima koje donosi vožnja pod dejstvom alkohola i druge edukacije.

S.N.

Foto: Srbobran.rs 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.05.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin