Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

REZULTATI GOVORE UMESTO NAS


Ovo je izjavio prilikom posete Opštoj zemljoradničkoj zadruzi; Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran i dodao da je za pola godine, prema završnom računu za 2018. godinu, o kom se razgovaralo i na sednici SO Srbobran, zadruga poslovala pozitivno.


Prilikom ove posete Paroškog je dočekao direktor Zem.zadruge, Nebojša Nedeljković koji je detaljno objasnio situaciju u kojoj se zadruga trenutno nalazi. On je rekao da zadruga polako ali sigurno staje na svoje noge i da se dugovi smanjuju, radnici redovno primaju plate i posluje se domaćinski sa pozitivnim bilansom.

On je podsetio da su dugovanja zadruge pre godinu dana bila 150 miliona dinara.

- Ova dugovanja sada su značajno smanjena i nastavljamo ka njihovoj potpunoj isplati. Od početka godine dug ne raste, osim onog što predstavlja poslovanje za zasnivanje proizvodnje, a nadam se da ćemo od 2020/21. imati dovoljno sredstava da sami zasnujemo proizvodnju, rekao je Nedeljković i dodao:

- Danas su dugovanja u jednom segmentu skoro skroz izmirena, u drugom je ostalo još nešto da se vrati, a u trećem segmentu i dalje je sve po starom. Šta to znači - prvi segment je dug prema kooperantima on se sa 62 miliona dinara smanjio na ispod 12 miliona, dugovanja prema osiguravajućim kućama i JKP 'Graditelj' je počeo da se otplaćuje, sa 12 miliona došli smo do oko sedam, dok u trećem segmentu, a to je dug prema opštini Srbobran na ime poreza na imovinu, još uvek nismo počeli da otplaćujemo. Iznos je nešto više od 15 miliona dinara. Zbog toga hvala lokalnoj samoupravi što nam dozvoljava da se bavimo svojom osnovnom delatnošću, zaradimo novac i vratimo sva dugovanja, pa tako i to na ime poreza, koji nije plaćan od osnivanja zadruge.

Prema njegovim rečima, 15 zaposlenih u OZZ imaju redovna mesečna primanja, splaćeno je sedam zaostalih zarada koliko im se dugovalo prilikom njegovog dolaska u zadrugu, tako da danas rade za prosečnu platu koja je preko 40.000 dinara.

- Uvek smo smatrali da ova zadruga ima perspektivu i morali smo nešto učiniti da stane na noge. Velika većina je smatrala da počinjemo da radimo uzaludan posao, sizifovski, ali nismo hteli da odustanemo. Kroz seriju sastanaka osmislili smo rešenje za koje smo dobili podršku brojnih različitih partnera i prionuli na posao. Danas, na zadovoljstvo radnika, zadrugara, kooperanata, kao i na zadovoljstvo lokalne samouprave, imamo zadrugu koja funkcioniše i izmiruje svoja dugovanja. Najveće zasluge za to što je OZZ stala na zdrave noge pripadaju Nebojši Nedeljkoviću, rekao je Radivoj Paroški i istakao:

- Lokalna samouprave je stala iza OZZ, iza novog rukovodstva, i nije se obazirala na brojne zlonamerne komentare koji su se čuli i pojavljivali na raznim mestima. Od prvog dana su nas optuživali da smo došli da nešto rasturimo i srušimo, kako mi ne možemo ništa dobro da uradimo, a mi smo zasukali rukave i radili, bez želje da odgovaramo na neutemeljene optužbe. Sada rezultati govore umesto nas. Trud koji smo uložili morao je doneti rezultate i sve se isplatilo.

On se zahvalio radnicima i kooperantima koji su bili trpeljivi i imali poverenje "u sve nas", i tako dočekali da naplate svoja potraživanja i nastave da sarađuju.

Govoreći o zlonamernim komentarima Paroški se osvrnuo i na jednu, kako je rekao optužbu koja je osvanula na društvenim mrežama.

- Zlonamerne izjave nas stalno prate i nije lako ostati suzdržan do kraja. Jedna od poslednjih je optužba da je lokalna samouprava kupila jednu kuću u Srbobranu da bi proširila prostor za pijacu na Begluku. To je totalna neistina. Čak se govori i koliki je iznos izdvojen i svašta nešto drugo. Znamo da se ne treba obazirati na to, ali mnogi ljudi poveruju u takve laži, a vreme će pokazati šta je istina. Sve će to stati kada neko ko se time bavi bude završio na sudu i bude kažnjen za lažne optužbe.

S.N.

Foto: A.B.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.05.27   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 56
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen