Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PRIRODA NAM JE DAROVALA VELIKO BOGATSTVO, JEDAN BISER KAKAV JE BELJANSKA BARA


Ovo je rekao priikom obeležavanja Dana Beljanske bare, član Opštinskog veća, dr Ilija Gazepov, koji su zajednički organizovali Opština Srbobran, JVP "Vode Vojvodine" i Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine.


Loše vremenske prilike onemogućile su izlazak na Beljansku baru, pa su se ljubitelji prirode i ovog zaštićenog parka prirode okupili u OŠ"Petar Drapšin" u Turiji, u kojoj su održane prigodna priredba i dve ekološke radionice.

Prigodnim rečima dobrodošlicu gostima poželela je direktorka OŠ "Petar Drapšin" u Turiji, Branislava Zeremski.

- Naša Mesna zajednica se trudi da se prirodno bogatstvo koje imamo, a to je naša Beljanska bara, očuva i unapredi. Važno je da i decu tome učimo, kao i da sami, koliko možemo, sprovodimo akcije uređenja, rekao je predsednik saveta MZ Turija Miloš Jovanović.

Sličnu izjavu ovom prilikom dao je i dr Ilija Gazepov:

- Priroda nam je darovala jedan veliki biser, veliko bogatstvo kao što je Beljanska bara. Imamo ovde još dva velika prirodna vodotoka i to sve čini izvrstan ambijent, ali, nažalost, ne znamo ovo bogatstvo da koristimo u velikoj meri. Treba što više edukovati decu, samo tako ćemo imati čistu i zdravu prirodu. Očekujem da prosvetni radnici intenziviraju edukaciju kroz ekološke radionice i razne akcije, istakao je dr Gazepov.

Ovom prilikom nagrađeni su autori najboljih literarnih i likovnih radova na temu "Beljanska bara" - u prvoj kategoriji nagrađeni su: Sonja Rajić - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" Nadal,  Mihailo Mrkšić - OŠ "Vuk Karadžić" Srbobran, Stefan Zeremski - OŠ "Petar Drapšin" Turija, a u drugoj kategoriji: Fűstős Lena - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Srbobran,  Đorđe Gavrilov - OŠ "Vuk Karadžić" Srbobran, Tamara Kaćanski - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Srbobran.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.05.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen