Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NASTAVAK RADOVA NA VODOVODNOJ MREŽI U NADALJU FINANSIRAJU OPŠTINA I POKRAJINA


Nadaljčani imaju razloga za zadovoljstvo. Opština Srbobran danas je potpisala ugovor o nastavku radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Nadalju.


Opštini Srbobran je odobren projekat "Rekonstrukcija vodovodne mreže sa svim objektima u delu naselja Nadalj - ulice Dr Lazara Rakića, od ulice Sveti Sava do ulice Braće Mažića, ulicu Zemljoradničku, od ulice Sveti Sava do ulice Vuka Karadžića, ulicu Svetozara Miletića od ulice Zemljoradnička do ulice Dr Lazara Rakića, te ulicu Vukak Karadžića, od ulice Zemljoradnička do ulice Dr lazara Rakića - na katastarskim parcelama 1422, 1415, 1430, 1429 KO Nadalj 1".

Za realizaciju projekta sredstva zajednički obezbeđuju Pokrajinska vlada i opština Srbobran u ukupnom iznosu od 25.268.744,50 dinara, od čega Pokrajinska vlada obezbeđuje 20.000.000 dinara, a opština Srbobran 5.268.744,50, bez PDV. Ugovor je danas u Bečeju potpisao Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. Inače, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručili su danas ugovore vredne preko milijardu dinara za vodne objekte i izgradnju kanalizacione mreže, te za uređenje i izgradnju atarskih puteva, u 33 vojvođanske opštine.

- Ovo je drugi put da dobijamo sredstva za uređenje vodovoda u Nadalju od pokrajinskih organa. Ovoga puta investicija je vredna više od 30 miliona, sa PDV-om, i to je veoma značajna suma za uređenje ukupnog sistema vodosnabdevanja u Nadalju. Već je izgrađena fabrika vode, zatim su uređene sve šahte i zamenjen deo vodovodnog sistema, a sada nastavljamo da tim radovima. Realizacijom svih projekata obezbeđujemo kvalitetno napajanje domaćinstava i kvalitetnu vodu za piće, rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Paroški i dodao:

- Ovo je značajno jer rešavamo jedan po jedan problem u oblasti vodosnabdevanja u našoj opštini. U Turiji je zamenjeno više od 50 odsto vodovodnih cevi, tamo se planira i izgradnja fabrike vode i cilj nam je da u drugoj polovini godine konkurišemo za sredstva za radove, a Nadalj se na ovaj način privodi kraju. Najveći posao će biti u Srbobranu i iako imamo veliko izvorište kvalitetne vode, želja nam je nova fabrika sa rezervoarom i u najvećem mestu opštine. Sistem vodosnabdevanja u punom kapacitetu u sva tri mesta možemo zaokružiti u narednim godinama, rekao je Paroški.

  

Postavio: Administrator dana 2019.05.31   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin