Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

DECA IZ PU RADOST POSETILA POLICIJSKU STANICU I VATROGASNU JEDINICU U SRBOBRANU


Bio je ovo susret dece iz vrtića "Pčelica" sa policajcima i dece iz vrtića "Bambi" koji su posetili vatrogasnu jedinicu, gde su imali priliku da vide opremu koju koriste vatrogasci, a osnovni cilj bio je upoznavanje operativne karte vrtića i edukacija dece o ponašanju u slučaju požara.


U policijskoj stanici deca iz vrtića "Pčelica" imali su priliku da čuju šta to policija radi i koja je njena osnovna funkcija. Naime, ova poseta je bila deo projekta "Policajac u zajednici".

- Policajac u zajednici je zamišljen da kroz partnerstvo sa građanima i drugim društvenim organizacijama doprinosi predupređenju nastanka problema  i kroz preventivno i proaktivno delovanje doprinosi većoj bezbednosti građana. Cilj ovog projekta je stvaranje međusobnog poverenja, rekao je između ostalog. prilikom ove podsete, policajac Saša Arizanov, naglasivši da rad policije ne treba da se zasniva na represivnom delovanju, nego pre svega na prevenciji.

Koncept policije u zajednici predstavlja ideju da policajci i građani rade zajedno, odnosno da na različite kreativne načine rešavaju probleme na nivou lokalne zajednice koji su vezani za kriminal, strah od kriminala, različite društvene poremećaje i druge bezbednosne izazove.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je od 2001. godine, vršeći pripreme za uvođenje koncepta policije u zajednici, preduzelo niz mera u reformi preventivnog rada policije, jačanju zakonitosti u radu i zaštiti ljudskih i manjinskih prava građana, izgradnji bolje komunikacije sa javnošću i saradnje sa građanima i zajednicom, stvarajući tako neophodne preduslove za bolju prevenciju i razvoj partnerskih odnosa sa građanima.

Uvođenje principa rada policije u zajednici doprinosi unapređenju rada policajaca pozornika i pešačkih patrola policije, kroz dodavanje novih sadržaja pozorničkoj i patrolnoj delatnosti policije.

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.06.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen