Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OVO JE ISTORIJSKI DAN ZA SRBOBRAN!


Izjavio je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, nakon potpisaivanja ugovora vrednog 163.500.000,00 dinara za finansiranje projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koji je potpisao sa direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem.


Potpisivanje je bilo u prostorijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina 19.06.2019. Prema ugovoru, u dvogodišnjem procesu biće izgrađen prečistač otpadnih voda za opštinu Srbobran. Ovih dana biće raspisana javna nabavka pa zatim i postupak izbora izvođača radove, tako da bi realizacija projekta trebala da počne u septembru. Prečistač otpadnih voda je osnovni preduslov za izgradnju kanalizacionog sistema u Srbobranu, Turiji i Nadalju.


- Ovo je istorijski dan za opštinu Srbobran jer dolazimo u priliku da pokrenemo izgradnju kompletnog sistema kanalizacije. Sredstva su obezbeđena u budžetu AP Vojvodine, a preko Uprave za kapitalna ulaganja će biti usmerena u izgradnju prečistača u Srbobranu. Hvala Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja što su prepoznali naš problem otpadnih voda, koji sada počinjemo trajno da rešavamo. Odobrena suma pokriva kompletnu izgradnju, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, nakon potpisivanja ugovora i dodao:


- Pre par godina opština Srbobran bila je pred odlukom da krene u izgradnju prečistača kroz kreditno zaduženje kod strane banke, i to samo za prvu fazu. Kroz saradnju sa Pokrajinskom vladom i Upravom za kapitalna ulaganja obezbedili smo da ne opterećujemo naš budžet i nema zaduživanja građana. Dobili smo oko 2,7 miliona evra i to nas čini veoma srećnim, rekao je Paroški.


Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, istakao je da su ugovori o izgradnji prečistača otpadnih voda, uz Srbobran, potpisani i sa opštinama Mali Iđoš i Bačka Topola,a sva tri ugovora su vredna blizu 1,2 milijardi dinara.

- U ove tri opštine, osim prečistača, moramo raditi i na kanalizacionoj mreži, kako bi ti prečistači u budućnosti imali efekat i doprineli zaštiti životne sredine, rekao je Kovačević.

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.06.19   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen