Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

USPEŠNO ODRŽANA XVII SRBOBRANSKA BRAZDA!


Opština će dodatno podržati investicije u poljoprivredu i pružiti podršku poljoprivrednicima, kazao je Neško Čestić na XVII Brazdi...


Subotu je obeležilo takmičenje poljoprivrednika u oranju. Savet Mesne zajednice i Komisija za poljoprivredu još jednom su dokazali da su sposobni da naprave jednu ozbiljnu manifestaciju. Bio je ovo XVII susret orača u okviru manifestacije "Srbobranska brazda". Pored Kobasicijade u Turiji, ovo je jedna od manifestacija koja je najdugovečnija u našoj opštini. Uz podršku sponzora i lokalne samouprave na parcelama AD Pionir, okupili su se orači i poljoprivredni proizvođači, da odmere znanje u oranju, ali i da razmene iskustva, upoznaju se sa novim tendencijama u poljoprivrednoj proizvodnji.

Rezultati:

Laka A kategorija - (jednobrazdni, dvobrazdni plugovi i plugovi obrtači) - 1. Molnar Tibor - Srbobran, 2. Šerfeze Livija - Srbobran, 3. Stevan Botić - Zmajevo.

Srednja B kategorija - (trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači) - 1. Dinjaški Đorđe - Srbobran, 2. Kaćanski Sreten - Srbobran, 3. Velez Emil - Srbobran.

Teška C kategorija - (četiri i više brazdni plugovi klasični ili plugovi obrtači) - 1. Čeh Zoltan - Bačko Gradište, 2. Pekalić Atila - Srbobran, 3. Arpaš Arnold - Bečej.

- Retke su opštine u Vojvodini i Srbiji koje imaju ovakvo lepu i dobro organizovanu manifestaciju. Mi u Srbobranu znamo koliko je važno da razvijamo manifestacije koje se tiču poljoprivrede, znamo da naša opština uglavnog živi od pljoprivrede i od poljoprivrednika, pa nije čudo što nam je jedan Slovenac, prilikom posete rekao - Nigde ljudi ne vole zemlju kao u Srbobranu, Turiji i Nadalju, kazao je između ostalog, na otvaranju takmičenja orača, Neško Čestić, predsednik opštine, a kao gost na manifestaciji učesnicima i gostima obratio se i Marko Rovčanin, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu:

- Velika je važnost u održavanju ovakvih manifestacija, ne samo za opštinu Srbobran već i za celu Vojvodinu. Bez dobrog i kvalitetnog oranja nema dobrog prinosa, a to je ono čemu svi težimo. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nizom konkursa tokom cele godine, pomaže poljoprivrednicima da unaprede proizvodnju, pa pozivam sve da se prijave i zatraže podršku za svoje razvojne planove.

Organizatori manifestacije, Savet Mesne zajednice Srbobran i Komisija za poljoprivredu, u saradnji sa sponzorima, obezbedili su nagrade za najbolje, ali  i za takmičara iz naudaljenijeg mesta, najmlađeg i najstarijeg takmičara,  traktoristkinju, kao i za takmičara sa najopremljenijim traktorom.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.08.06

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin