Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

MINISTARSTVO ZA SOCIJALNA PITANJA FINANSIRA REKONSTRUKCIJU OBJEKTA ZA DNEVNI BORAVAK KORISNIKA USLUGA UDRUŽENJA BISER!


Ovo je danas izjavio, prilikom posete Srbobranu, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja. On je takođe rekao da će uskoro, zgrada opštine u svom administrativnom delu za građane, dobiti lift za osobe sa invaliditetom.


Ministar Đorđević posetio je opštinu Srbobran, a dočekao ga je predsednik opštine Radivoj Paroški. Oni su zajednički posetili Udruženje za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama BISER gde su se sreli sa korisnicima usluga dnevnog boravka ovog udruženja koje je jedno od retkih koje ima licencu za pružanje ove usluge. Domaćin ove posete bila je predsednica Udruženja BISER, Slavka Popić.

- Videli smo da opština dosta aktivno vodi brigu o osobama sa invailiditetom i da ima veoma razvijene usluge, ono što je nama najbitnije da su te usluge licencirane. Tu je svakako ispred svih Udruženje Biser. Sa opštinom smo dogovorili da apliciraju za sredstva i da se u  administrativnom delu opštine gde građani obavljaju određene poslove, postavi lift za osobe sa invaliditetom. To će biti jedan mali, skromni doprinos da se poboljša pristupačnost administraciji osobama sa invaliditetom. Ono što je bitno za Udruženje Biser i opštinu je svakako da smo se dogovorili da mi u narednom periodu finansiramo rekonstrukciju objekta koji će biti u funkciji dnevnog boravka. iznos je oko dva miliona dinara i očekujem da će taj novi objekat biti useljen do kraja godine. Mislim da su to ovi korisnici zaslužili, da će ta vest obradovati i njihove roditelje, rekao je ministar Đorđević.

U ime članova udruženja, korisnika usluga dnevnog boravka u BISERU i u svoje ime Slavka Popić se zahvalila ministru i predsedniku opštine što su izdvojili vreme za posetu i da vide šta to BISER radi.

- Zahvaljujući opštini mi smo uspeli da licenciramo ovu uslugu i to je sada opštinska usluga dnevnog boravka, ranog tretmana i ličnih pratilaca. Imamo ukupno 20 korisnika dnevnog boravka, 16 ličnih pratilaca i imamo preko 60 dece uključene u rane tretmane. Hoću da pohvalim našu opštinu jer smo mi jedna od tri opštine u Vojvodini koja ima licencirane usluge, a da to nije ustanova nego jedno udruženje. Prošle godine pokrenuli smo takođe socijalno preduzetništvo koje uključuje kako naše radno sposobne korisnike tako i naše korisnike dnevnog boravka koji učestvuju u radnoj terapiji. Mi proizvodimo organsko povrće, koje želimo isto tako u narednom periodu da sertifikujemo.

Zahvalnost na ovoj poseti ministra Đorđevića iskazao je i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran rekavši:

- Mi imamo dobre odnose sa Ministarstvom za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja. Ova poseta je nešto što će nam dati dodatnu snagu i energiju da se još jače uhvatimo u koštac sa problematikom socijalne zaštite u opštini. Treba reći da mi i sada dosta izdvajamo iz budžeta, nekih šezdesetak miliona izdvajamo za socijalnu i dečiju zaštitu i oko 26 miliona za zdravstvenu zaštitu što je za jednu malu opštinu od 16.000. stanovnika izuzetno dobro. Ovo što je ministar Đorđević rekao i najavio jeste zaista velika pomoć.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.06.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 58
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen