Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

OSMODNEVNI KAMP ZA TRINAESTORO DECE IZ SRBOBRANA


Trinaestoro dece viših razreda osnovnih škola, sa teritorije opštine Srbobran, uputilo se juče autobusom za Bačku Palanku gde će osam dana letovati u okviru odmarališta organizacije Crveni Krst.


Kampovanje u Palanci je prva u nizu planiranih i sada već, tradicionalnih, akcija od strane humanitarne organizacije "Crveni krst" kojom je planirano da se na ovaj način izađe u susret deci koja su se tokom godine iz ma kog razloga našla u opasnosti da ostanu uskraćena za jedno prijatno letnje iskustvo i druženje sa vršnjacima.

Sekretar Crvenog krsta u Srbobranu, Zoltan Bergel, pojasnio nam je o čemu je reč:

- Crveni krst svake godine organizuje akciju za decu. Imamo odmarališta u Bačkoj Palanci i Vršačkom Bregu, što se tiče Vojvodine, a na moru, to su Baošići i Sutomore. Ove godine smo dobili sredstva i za Sutomore tako da će tada ići dvadeset četvoro dece iz Srbobrana.

Deca će biti na moru 10 dana, od 14. do 25. jula, a grupa koju smo juče ispratili će biti 8 dana u Bačkoj Palanci. Za avgust je planirana još jednu smenu, a tada bi njih, 15-oro dece,kampovalo u Bačkoj Palanci.

Decu je u kamp ispratila i Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran. Ona se ovom prilikom obratila deci kao predstavnik lokalne samouprave koja je podržala ovu akciju i poželela im lep provod i srećan put.

- Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajan deo sredstava za odlazak naše dece iz Srbobrana i iz naših škola, na letovanje. Kao što ste već i sami sada videli, danas pratimo decu na kampovanje u Bačku Palanku, gde ćemo imati još jednu smenu, a jednu grupu dece šaljemo ove godine u Crnu Goru, u Baošiće, na more, kazala je ovom prilikom Milena Alargić i dodala:

- Sve ovo je organizovano u saradnji sa Crvenim krstom, a naša opština je organizovala i u saradnji sa školama, odlazak najboljih naših đaka iz naše opštine u Sutomore. Oni su već tamo i koliko mi je poznato svi su dobro i zasluženo uživaju. Podsetiću da poslednjih par godina odlično funkcioniše razmena učenika sa našim bratskim gradom iz Mađarske - Orošhaza. Naša deca odlaze tamo u banju, a njihova deca odlaze u Sutomore. Mislim da su za sada naši građani zadovoljni, da su prepoznali trud i napor opštine da sva deca koja nemaju mogućnosti da letuju iz ovog ili onog razloga mogu lepo da provedu odmor, da se opuste i da budu spremni za sledeću školsku godinu, izjavila je M. Alargić

Kako saznajemo deca su bezbedno stigla u Bačku Palanku i smešteni su u kamp onako kako je i planirano.

M.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.06.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin