Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2142/u-toku-je-asfaltiranje-devastiranog-kolovoza-u-delu-ulice-doa-djerdja/

Verzija za tampu / To ScreenviewU TOKU JE ASFALTIRANJE DEVASTIRANOG KOLOVOZA U DELU ULICE DOŽA DJERDJA


Takozvani treći deo ulice Dože Đerđa dugo je bio jedan od kolovoza sa najvećim brojem udarnih rupa i sa ogromnim brojem oštećenja. Konačno je počelo asfaltiranje ovog dela ulice koja se završava u Tuku.


O ovim radovima prvi je govorio na nedavnoj Konferenciji za novinare, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran:

- Građani su nedavno obavešteni da je počela izgradnja saobraćajnica u ulici Doža Đerđa u Srbobranu. To je bila najugroženija saobraćajnica u naselju, odnosno deo te ulice koji je totalno razrušen. Do toga je došlo zbog velike frkvencije teških kamiona kompanije NIS u njoj. Prošle godine smo rekonstruisali deo Turijske ulice, koja se naslanja na ulicu Doža Đerđa i čini koridor tim kamionima, a ove godine sredstvima iz republičkog budžeta i kompanije NIS, krećemo u izgradnju i ove ulice. Kad pominjem NIS, moram da spomenem i to da smo na pragu završetka Javne nabavke za sanaciju putnih pravaca kojima saobraćaju vozila Naftne industrije Srbije, zato što su oni na određenoj trasi uništili ove saobraćajnice. U saradnji sa njima obezbedili smo 14 miliona dinara za sanaciju puteva u Srbobranu i najvećim delom u Turiji, rekao je tom prilikom Paroški, a naš reporter bio je na licu mesta i evo šta je tamo čuo od šefa gradilišta inženjera Vladimira Banjca:

- Radovi su počeli 17.06. i planiramo da završimo do 20.07. Radi se kolovoz sa bankinama u dužini 280 metara i širine 5 metara. Debljina asfalta koji se postavlja je 12 cm.

L.P.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign