Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

NEMA VIŠE OBILASKA, OD DANAS U NOVI SAD SENTANDREJSKIM BULEVAROM


Ovo je dobra vest i za sve Srbobrance koji idu u Novi Sad. Okončani su radovi na potezu od kružne raskrsnice sa Primorskom ulicom do Velebitske ulice u dužini od 1380 metara, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihajlović Sentandrejski put.


Vrednost radova na izgradnji bulevara na Sentandrejskom putu je 702.237.882 dinara, a finansirani su zajedničkim sredstvima Grada Novog Sada i AP Vojvodine sa učešćem od po 35 odsto, kao i JP „Putevi Srbije“ koje je učestvovalo sa 30 odsto u finansiranju.

U pitanju su dve kolovozne trake, širine po sedam metara sa po dve saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom, pešačkim i biciklističkim stazama obostrano, kao i parking mestima, gde to prostorna ograničenja dozvoljavaju. Prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža, postavljena su tri semafora i novo javno osvetljenje.

„U decembru će početi radovi na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine, već u utorak očekujemo da bude raspisan javni poziv za najbolje izvođače“, kazao je Mirović i naglasio da je reč o gotovim projektima koje zajednički rade Republika, Pokrajina i Grad.

„Okupljanje oko projekata, zajednička snaga i jedinstvo na ovim projektima daje konkretne rezultate“, poručio je Mirović.

 

  

Postavio: Administrator dana 2019.07.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 81
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen