Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2152/nema-vie-obilaskaod-danas-u-novi-sad-sentandrejskim-bulevarom/

Verzija za tampu / To ScreenviewNEMA VIŠE OBILASKA, OD DANAS U NOVI SAD SENTANDREJSKIM BULEVAROM


Ovo je dobra vest i za sve Srbobrance koji idu u Novi Sad. Okončani su radovi na potezu od kružne raskrsnice sa Primorskom ulicom do Velebitske ulice u dužini od 1380 metara, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihajlović Sentandrejski put.


Vrednost radova na izgradnji bulevara na Sentandrejskom putu je 702.237.882 dinara, a finansirani su zajedničkim sredstvima Grada Novog Sada i AP Vojvodine sa učešćem od po 35 odsto, kao i JP „Putevi Srbije“ koje je učestvovalo sa 30 odsto u finansiranju.

U pitanju su dve kolovozne trake, širine po sedam metara sa po dve saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom, pešačkim i biciklističkim stazama obostrano, kao i parking mestima, gde to prostorna ograničenja dozvoljavaju. Prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža, postavljena su tri semafora i novo javno osvetljenje.

„U decembru će početi radovi na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine, već u utorak očekujemo da bude raspisan javni poziv za najbolje izvođače“, kazao je Mirović i naglasio da je reč o gotovim projektima koje zajednički rade Republika, Pokrajina i Grad.

„Okupljanje oko projekata, zajednička snaga i jedinstvo na ovim projektima daje konkretne rezultate“, poručio je Mirović.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign