Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

ELEKTRIFIKACIJA 150 HEKTARA SRBOBRANSKOG ATARA


N a razvoju poljoprivrede zasnivamo strategiju razvoja naše opštine, rekao je danas Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, prilikom obilaska radova na izgradnji trafostanice u ataru Turije, na potezu Beljanska bara, odakle će niskonaponskim kablovima biti omogućeno priključenje na struju svim poljoprivrednicima u ataru od Srbobrana prema Turiji i Bečeju.


Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški podsetio je javnost da je ova investicija, koju finansira lokalna samouprava, već duže vreme najavljivana, te da su se sada sklopili svi uslovi za gradnju, a Mladen Amidžić, stručno lice koje vrši nadzor nad izgradnjom objekta dodao je da svi koji su zainteresovani za priključak već od danas mogu da se jave Elektrodistribuciji Novi Sad i podnesu zahtev.

- Ukupna vrednost radova je 17 miliona dinara. Izgradnjom trafo stanice vršimo elektrifikaciju više od 150 hektara oranica i to je veoma važno za razvoj poljoprivrede, na kojoj zasnivamo i strategiju razvoja cele opštine Srbobran. Imamo oko 23.000 hektara oranica i na njima se u najvećoj meri ratari, ali naš je zadatak, koji ostvarujemo i kroz ovaj projekat, da pripremimo uslove za intenziviranje poljoprivredne proizvodnje, za razvoj povrtarstva i voćarstva, kao i za eventualno, stvaranje uslova za bavljenje seoskim turizmom na krivajskim salašima. Verujemo da je to moguće, ovi salaši se nalaze u blizini Beljanske bare, zaštićenog parka prirode, i imaju dobru poziciju za takve poslove. Kroz projekat izgradnje trafo stanice možemo da stvorimo boljitak i za naše poljoprivrednike i za naše ljude koji žele da se bave turizmom, zbog čega smo se i odlučili na ovaj korak, rekao je Paroški.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2019.07.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen