Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2165/elektrifikacija-150-hektara-srbobranskog-atara/

Verzija za tampu / To ScreenviewELEKTRIFIKACIJA 150 HEKTARA SRBOBRANSKOG ATARA


N a razvoju poljoprivrede zasnivamo strategiju razvoja naše opštine, rekao je danas Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, prilikom obilaska radova na izgradnji trafostanice u ataru Turije, na potezu Beljanska bara, odakle će niskonaponskim kablovima biti omogućeno priključenje na struju svim poljoprivrednicima u ataru od Srbobrana prema Turiji i Bečeju.


Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški podsetio je javnost da je ova investicija, koju finansira lokalna samouprava, već duže vreme najavljivana, te da su se sada sklopili svi uslovi za gradnju, a Mladen Amidžić, stručno lice koje vrši nadzor nad izgradnjom objekta dodao je da svi koji su zainteresovani za priključak već od danas mogu da se jave Elektrodistribuciji Novi Sad i podnesu zahtev.

- Ukupna vrednost radova je 17 miliona dinara. Izgradnjom trafo stanice vršimo elektrifikaciju više od 150 hektara oranica i to je veoma važno za razvoj poljoprivrede, na kojoj zasnivamo i strategiju razvoja cele opštine Srbobran. Imamo oko 23.000 hektara oranica i na njima se u najvećoj meri ratari, ali naš je zadatak, koji ostvarujemo i kroz ovaj projekat, da pripremimo uslove za intenziviranje poljoprivredne proizvodnje, za razvoj povrtarstva i voćarstva, kao i za eventualno, stvaranje uslova za bavljenje seoskim turizmom na krivajskim salašima. Verujemo da je to moguće, ovi salaši se nalaze u blizini Beljanske bare, zaštićenog parka prirode, i imaju dobru poziciju za takve poslove. Kroz projekat izgradnje trafo stanice možemo da stvorimo boljitak i za naše poljoprivrednike i za naše ljude koji žele da se bave turizmom, zbog čega smo se i odlučili na ovaj korak, rekao je Paroški.

S.N.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign