Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

POZDRAV IZ SUTOMORA!


Ovih dana među gostima u Sutomoru u objektu Plava obala, odmarališta Srbobran nalaze se naši prijatelji, deca iz Orošhaze, grada pobratima. Sa njima je naš kolega Lacika Paracki koji nam je poslao ovu priču.

 


Najbolji učenici šest škola iz Orošhaze, njih 20 nalaze se na letovanju u Sutomoru. Ovo je plod višegodišnje saradnje u razmeni učenika dve opštine. Naša deca svake godine odlaze u banju Đoparoš u neposrednoj blizini Orošhaze. Ove godine 14. jula su otputovali i na osnovu naših saznanja odlično se provode. Iste vesti stižu nam i sa Jadranskog mora.

- Deca su tokom boravka na moru imali prilike da se penju na obližnje brdo, bili na eskurziji u Kotoru, a uveče brodićem posetili Budvu. Svi smo izuzetno zadovolnji što se tiče ovog prelepog letovanja, kazala je našem reporteru i ujedno prevodiocu na ovoj razmeni učenika, Marta Moric, jedna od četiri profesira koja se nalaze u pratnji najboljih učenika škola iz Orošhaze.

Njiima je ovih dana u goste došao i gradonačelnik bratske opštine u Mađarskoj, Zoltan David.

- Raduje me, što vas vidim u dobrom raspoloženju i prelepom okruženju. Posebno me raduje, što u našem gradu ima toliko dobrih i talentovanih učenika, odličnih mladih sportista, i mogu vam reći, da ste svi vi ponos naše lokalne samouprave i samog grada, jer ovde na moru vi predstavljate ceo naš grad. Zahvaljujem se svima, koji su postigli dobar uspeh, koji su se istakli sa svojim znanjem, angažovanjem i rezultatom, ali se takođe zahvaljujem nastavnicima, školama i rukovodstvu obrazovnih ustanova, što su vam predali stečeno znanje kroz odgovarajući pristup i primer. Hvala dakle i vama, i njima, ali i našem zbratimljenom gradu, Srbobranu. Orošhaza i Srbobran već odavno imaju dobre odnose, a jedan od rezultata toga je i razmena najboljih učenika, koji već godinama odlično funkcioniše: Najbolji učenici dolaze u našu banju Đoparoš (Gyopárosfürdő), a učenici iz Orošhaze u Sutomore, u odmaralište, koji je u vlasništvu Srbobranske lokalne samouprave. Čestitam svima još jednom, i zahvaljujem se predsedniku opštine Srbobran, što je omogućio, da i ove godine naša deca dođu u Sutomore.

Gradonačelnik David je naglasio u svom obraćanju učenicima da su sve ovo oni zaslužili svojim marljivim radom i učenjem, poželeo im je srećan raspust, lepo vreme i letovanje, kao i da se bezbedno vrate kući.

L.P. 

Postavio: Administrator dana 2019.07.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin