Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

KAO DA JE ZNALA GDE TREBA DA SLETI!


Zahvaljujući dobrim ljudima, ljubiteljima životinja, jedna povređena čaplja pronašla je danas svoj novi dom. Ona je zbrinuta i biće stanovnik Zoološkog vrta na Paliću.


Sletela je, kao da je znala gde treba, u dvorište kuće u ulici Popovača venac u Srbobranu, a tamo su je dočekali kao pravog gosta. Lorena Kiš i njena majka Roža Kaćanski su je prihvatile i videle da ima jednu nogu slomljenu. Kao pravi ljubitelji životinja i ptica, odnele su je kod veterinara. Nažalost noga je bila u takvom stanju da joj nije bilo spasa. Veterinar Feđa Šarčev morao je da je amputira. Njegova intervencija je bila gratis, tako da je Roža zamolila da mu se zahvalimo u njeno ime.

Potom su telefonom pozvale Zoo vrt na Paliću, objasnili o čemu se radi i dobili uverenje da su tamo spremnii da prihvate povređenu čaplju, da je zbrinu i da bude njihov stanovnik.

Kako je Lorena tek od nedavno vozač, priča nam njena majka, nije se usudila da sama vozi do Palića.  Obratila se nama sa pričom o povređenoj čaplji koja je jutros sletela u njeno dvorište. Mi smo kontaktirali opštinsku službu i Marija Ćorić u čijoj nadležnosti su ovakve situacije odreagovala je pozitivno i rekla da će opština obezbediti prevoz. Međutim u međuvremenu Lorena nas je obavestila da je problem rešen. Pozvali su u pomoć Ljiljanu Vukosavljević. O njoj i njenoj ljubavi i brizi prema životinjama smo već pisali.  Prevoz je obezbeđen i čaplja je otputovala u svoj novi dom.

Tako da ako budete u Zoo vrtu na Paliću i vidite čaplju koja ima jednu nogu, znajte da je ona nekada živela tu negde u našoj blizini i da je zahvaljujući brzoj intervenciji dobrih ljudi spašena i postala stanovnik Palića.

U Srbiji ova ptica spada u zaštićene i ugrožene vrste ptica.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.07.23   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin