Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

UPOZNAJ SRBIJU - OVOGODIŠNJA TEMA EKO KAMPA BISERA


Inkluzivni kamp Udruženja za pomoć MNRO Biser ove godine napunio je 15 godina postojanja. Počeo je juče u Šumici, a danas su gosti kampa članovi srodnih udruženja iz Vrbasa i Feketića i članovi Moto kluba Kneževina iz Turije.


Bajkeri iz Turije osim što su atrakcija za učesnike kampa doneli su i vojnički pasulj koji je danas na meniju za ručak.

- Ovo nije prvi put da se družimo sa drugarima iz Bisera. Prošle godine nismo bili u kampu jer smo bili na moto susretima u Trebinju, ali smo danas posle godinu dana pauze ponovo zajedno. Uvek nam je lepo i sa posebnim zadovoljstvom učestvujemo u svim akcijama Bisera i rado se odazovemo na svaki poziv, kažu iz Moto kluba Kneževina, dodajući reči zahvalnosti Auto servisu Radić iz Turije koji je pomogao da se obezbedi materijal za vojnički pasulj  i Restoranu Proleće koji je pasulj pripremio za ručak učesnicima Eko kampa.

Tema kampa koji će trajati do petka je sadržana u pet celina pod zajedničkim imenom "Upoznaj Srbiju". Svakodevne radionice su koncipirane tako da kroz razne projektne aktivnosti učesnici Eko kampa upoznaju Srbiju, običaje i tradiciju, kao i geografiju i istoriju pojedinih regija naše zemlje. Juče je tema bila Vojvodina, a danas je to Istočna Srbija.

Kao i prethodnih godina svi učesnici imaju obezbeđen doručak, ručak i užinu. Pored osoba sa posebnim potrebama i invalidnih lica u kampu učestvuju i deca iz većinske populacije i deca u hraniteljstvu. Kamp svakog dana počinje u osam ujutro fiskulturom i doručkom, a završava u 16.00h.

Ukupno ove godine, kažu organizatori, kamp okuplja svakodnevno oko 100 učesnika, uključujući goste iz susednih opština i srodnih udruženja.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.07.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin