Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U ZDRAVOM SRBOBRANU ZDRAV DUH

PARTIZANI POBEDILI PROLETERE!


Par stotina naših sugrađana okupilo se u nedelju na Vašarištu. Drugi put je organizovan turnir u malom fudbalu "Vašarište", pekli su se prasići, igralo se kolo, a bogami i odmerila se snaga u potezanju konopca. Pobednici turnira su Partizanska ulica, oni su pobedili Proletersku u finalu, a treće mesto pripalo je fudbalskoj ekipi iz Strumičke. Priču sa Vašarišta donosi naš Marko Šijačić.


Nedelja je od pamtiveka znana kao dan odmora. Po božanskoj zapovesti ili ljudskoj mudrosti (možda i po oba) na ovaj dan tradicionalno se zaustavljaju sve aktivnosti vezane za rad, a dokolici se dopušta da ispolji svoj okrepljujući učinak koji poseduje onda kada je zaslužena i umerena.
Baš tako, sa merom, prošao je i drugi vašarišćanski turnir u fudbalu, održan juče, u nedelju. Svečani sedmi dan, Vašarišćani su iskoristili i ispoštovali onako kako to običaj nalaže.

Turnir je otpočeo tokom prepodnevnih časova i trajao do kasno u noć. Učestvovalo je osam ekipa, odnosno osam ulica, podeljenih u početne grupe. Sa utakmicama u trajanju od 20 minuta, krenulo se već u 10:00h, a proglašenje pobednika i finale održani su oko 18:00h, nakon čega su usledili večera i slavlje.


Događaj su organizovali sami Vašarišćani, a pomogao je kako je ko mogao i želeo. Istakli su se Marko Janjičić – Džaja kao glavni organizator događaja I Mlađika Ergelašev koji već godinama vodi računa o malom terenu pored pruge na Vašarištu i koji je pored brige o terenu prihvatio i ulogu animatora i voditelja celodnevnog programa. Kada je o programu reč, osim samih utakmica, organizovano je i omanje takmičenje u vuči užeta, ženska prijateljska utakmica, a na zelenoj travi vašarišćanskog malog terena, zaigralo se i kolo.- Ovo je drugi vašarišćanski turnir po redu, a prošlogodišnji turnir je prošao odlično. Ove godine smo imali više vremena za pripremu, a tada smo imali samo sedam da pripremimo sve i prošlo je stvarno dobro. Kao i lane, okupilo se zaista mnogo ljudi. Peče se osam prasadi, koje smo svi skupili i donirali tako da svi mogu da se počaste, ispričao je tokom turnira za naš portal Marko Džaja.

On je tipovao da je najveći favorit turnira Strumička ulica, ali da to ništa ne znači što se i potvrdilo, jer stigli su samo do trećeg mesta.Da li ste organizovali sve sami ili ste imali i neku pomoć?


- Želimo da se zahvalimo lokalnoj samoupravi i mesnoj zajednici, od kojih ovoga puta nismo imali finansijsku pomoć, ali smo dobili organizacionu koja isto znači. Oni su nam pomogli oko pehara, košenja, dali su nam tende i suncobrane, kao i male goliće za decu, a najavljena je i pomoć oko asfaltiranja koša. Napravili smo i kamene stolove za koje se isto moramo zahvaliti kamenorescu iz Novog Sada koji nam je donirao ploče i Bati kamenorescu na kalupima koji nam je obezbedio kalupe kako bi sve što smo na terenu napravili ostalo i za posle.

Od samog početka turnira, prisutni su se zabavljali, družili i veselili, šireći slogu i dobro raspoloženje, a bez obzira na zdravu takmičarsku napetost, sve je prošlo bez i najmanjeg incidenta, svađe ili ne daj Bože nešto gore.

U sutonu dana, proglašeni su pobednici, a zaigralo se kolo i najavilo nadrodno veselje koje je potrajalo.


Prijateljska nota utakmica, učinjena je notom  celog događaja i ko je posmatrao događaj sa strane kao što smo to mi, mogao je uočiti pravu porodičnu atmosferu među Vašarišćanima u kojoj i kada ima nekog “koškanja”, opet je jasno da preovlađuju zajedništvo i međusobna briga.

Turnir je tokom celog dana bio otvoren za sve Srbobrance dobre volje, a svi su dočekani domaćinski, sa dobrodošlicom i mogućnošću da uživaju uz muziku, hranu, piće ali i lep fudbal.

Marko Šijačić

Ovaj medijski prilog je deo projekta "U zdravom Srbobranu zdrav duh" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2019.08.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen