Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

OTISAK ŽIVOTA - SRBOBRANAC U TRSTU!


Nakon tri samostalne izložbe u Srbiji u 2019. godini, juče je prikazana publici u Trstu - Italija prva međunarodna samostalna izložba „Otisak života“ master akademskog grafičara Đorđa Ćorića (1993)  iz Srbobrana.


Na osnovu Ćorićevih umetničkih portretnih otisaka osmišljen je projekat „Trace of Sound“ (Otisak Zvuka) u saradnji sa Nova Tergeste Contemporary Ensemble iz Trsta i Galerije Tivarnella Art Consulting, takođe iz Trsta.


- Izložba je bila koncipirana kao vizuelno – muzičko – scenski performans pred posetiocima galerije. Kompozitor Davide Coppola je napisao dve kompozicije savremene umetničke prakse za instrumente flautu i violinu na osnovu zapisa koje sam beležio kroz razgovore sa portretisanim osobama. Prva kompozicija bila je elektronskog karaktera za čije je izvođenje i aranžman zaslužan Mattia Piani. Drugu kompoziciju izvela je Milica Tomić na flauti, dok je treća izvedena na violini od strane Snežane Aćimović, ispričao je za naš portal Ćorić, koji nam je još rekao da je nakon svake kompozicije imao monolog na engleskom jeziku gde je govorio priču vezanu za određeni portret.

Na samom kraju, publika je imala priliku da prisustvuje prezentaciji štampanja umetničke grafike u tehnici visoke štampe linorez, ali ovoga puta, kako kaže umetnik, štampanju je dodata nova nota.

- Matrica se nalazila na ručno programiranoj senzornoj muzičkoj kutiji (Mattia Piani) gde je svaki  pritisak na ploču bio praćen određenim tonom, te je na taj način vizuelno – unutrašnja energija prenesena u sam zvuk, rekao je za naš portal Đorđe.

S.N.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.08.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin