Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2214/rock-koncert-na-trgu-slobode-u-petak/

Verzija za tampu / To ScreenviewROCK KONCERT NA TRGU SLOBODE U PETAK


Šest bendova, šest različitih stilova, šest energija, šest emocija, obeležiće petak veče u Srbobranu. Rock bendovi iz naše opšđtine predstaviće se publici na zajedničkom koncertu....


Nastupiće AcidFather koji je poznat pre svega publici koja prati hard core scenu. Na njihov zvuk, kako je to rekao u jednom od intervju-a Stevan Pivnički, gitarista i frontman, najviše su uticali Melvins, Helmet, Sepultura, Nirvana, Crowbar, Sonic Youth, Soundgarden. Na Exit festivalu nastupili su 2016.godine.

Evo dela intervju-a koji je Stevan dao za portal Treći svijet:

– Teme pesama su uglavno unutrašnja borba, motivacija i nedostatak iste, pesimizam koji se ogleda u optimizmu i obratno. Promena stvari je uglavnom sprečena iz straha da se ne izgubi postojeće, suviše smo uljuljkani u nešto, makar to bilo i loše ali nam je to naše stanje poznato pa zato to ne menjamo. Ovde isključivo pričam o ljudskoj prirodi. Sami sebe osuđujemo, zatvaramo i oslobađamo. To su uglavnom i teme naših pesama. Paradoks postojanja.

Da li ste pronašli svoj zvuk i u kom pravcu planirate ići?

 

– Dugo vremena smo tražili svoj zvuk i mislimo da smo ga našli. Volimo da sviramo prljavo i energično. Mi nismo tehničarski metal bend, ne izvodimo kilometarske solaže niti brže od svetlosti metal trikove. Nastupi su nam bogati energijom, euforijom i dobrom zabavom. Neretko se usled toga dešavaju nepredviđene stvari ali to je sve rokenrol. Mi nismo bend koji će stojati mirno dok izvodi pesme, budite sigurni da ćemo biti na sve strane, čak i skočiti do publike ukoliko nam to odgovara. Što se pravca tiče on će uvek biti energičan. Iako smo se oformili kao sludge bend ipak smo spontano išli u pravcu energije, verujem da će tako biti i dalje.

Pored njih, pred svojom publikom još jednom u Srbobranu bićemo u prilici da čujemo uživo Kaluđere. Njihov repertoar je drugačiji i oni pripadaju cover bandovima koji uglavnom sviraju rock standarde.

Zanimljivo će biti čuti i bend Fishermen and crocodiles koji nastupaju sa obradama klasičnih rock i pop standarda koji mogu da zadovolje ukus šire publike. Oni su bili predgrupa Faustu prilikom proslave 25 godina postojanja ovog hard rock banda u kome kao i u Fisherman and crocodiles svira Atila Toth, jedan od najpoznatijih bubnjava u Vojvodini.  Svoju publiku ima i Mercury band.

Ako ne grešimo po prvi put bićemo u prilici da čujemo Usijane glave. Sudeći po objavi na you tube kanalu oni će publiku pokušati da dobiju obradama rock standarda.

Gorjan Jokić kao frontmen benda bez sve sumnje odlično peva, Ivica Šajin je izuzetno talentovan gitarista sa "velikom kilometražom", tako da biće zanimljivo biti u petak na Trgu slobode.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign