Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U ZDRAVOM SRBOBRANU ZDRAV DUH

U NEDELJU DERBI U SUBOTICI - KK VRANAC IZ SRBOBRANA SA TRI PREDSTAVNIKA


Od jedanaest učesnika na ovogodišnjem kasačkom derbiju u Subotici, u nedelju na startu trke biće čak tri člana KK VRANAC iz Srbobrana. Po prvi put u sulkama jednog derbija sedeće i jedna žena.


Biće ovo 92. kasački derbi. Istorija održavanja kasačkog derbija potiče još od 1923. godine. Prvobitne distance bile su  3.200 i 3.300m, zatim od 1982. godine spušta se na 2.800m da bi od 1993. godine nova distanca iznosila 2.600m. Rekorder distance na 2.600m je Isaac Newton A.T. koji je kasao 1:16,8  pretprošle godine.

Trener i vozač kasačkih grla, Boris Kečenović, član KK VRANAC iz Srbobrana, učestvovaće u trci na 2.600 metara sa konjem Paladino, a kako je istakao na Konferenciji za medije, ovogodišnji derbi biće svojevrstan spektakl, jer po prvi put trku vozi žena, Stana Pejić Tukuljac i to ne pro forme, već vozi konja Alfa Varenne koji je,po njegovim rečima, apsolutni favorit za osvajanje titule.

Ovogodišnji derbi u Subotici vozi i mladi Aleksandar Topalov (1995.) iz Srbobrana. Podsetićemo u trci Memorijal dr Lazar Panković ove godine na srbobranskom hipodromu osvojio je vicešampionsko mesto. Inače, njegova porodica od 2001. godine bavi se kasačkim sportom, a Aleksadar od 2010. vozi trke i za sada ima dve pobede sa grlima Brazil i Dona Darija.

- U nedelju vozim kobilu Kinder Star. Vredno smo trenirali ove godine i to je kasač koji dosta obećava. Bilo bi neskromno kada bih se svrstao u favorite, ali mogu da kažem da očekujem plasman. Po meni favoriti su naša dva srbobranska konja If At Željka Vujanovića, konj je dobar na duge staze, mislim da će se ovde konačno dokazati, zatim Paladino Stevana Sremačkog koji je u poslednjih par trka bio izvanredan, a takođe nisu bez šansi Alfa Varrena, Imola i Saphir, rekao je za naš portal Aleksandar Topalov.

Na subotičkom hipodromu svečano predstavljanje učesnika derbija počinje u 17.30h, dok trka kreće sat kasnije U nedelju na programu je ukupno devet kasačkih trka u kojima je učešće najavilo 88. grla iz 18. konjičkih klubova.

Za trku dana prijavljeno je jedanaest učesnika koji će se nadmetati na distanci od 2.600m autostart. Ovogodišnji učesnici derbija većinom potiču iz dve odgajivačnice, Branislava Mukića sa Palića i kompanije Animal Trade iz Zmajeva. Odgajivač Branislav Mukić ima četiri predstavnika (Destro Ferm, Kinder Star, Silverado i Solvalino) dok kompanija Animal Trade ima dva grla (If A.T. i Saphir A.T.). Pobede u poslednjem startu imaju grla Fotta Royal (Sombor, 4. avgust), Paladino (Subotica, 27. jul) i Alfa Varenne (Srbobran, 13. jul) dok su u pretposlednjem startu slavili Paladino (Despotovo, 27. jul) i Imola (Subotica, 30. jun). Ostvareni vremenski rezultati ove godine na distanci od 2200m idu u prilog grlima Imola (1:19,2), Alfa Varenne (1:19,4), Solvalino (1:19,7) i Fotta Royal (1:19,9).

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "U zdravom Srbobranu zdrav duh" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2019.08.16

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 31
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen