Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

ROCK IS NOT DEAD!


Glasan i žestok zvuk muzike orio se Srbobranom juče u večernjim satima, a bendovi rok i hard-rok orijentacije preuzeli su binu smeštenu na Trgu slobode. Zahvaljujući organizaciji Doma kulture, Srbobranci su sinoć dobili priliku da čuju pet različitih cover i autorskih grupa koji su izašli pred publiku kako bi predstavili sebe i svoj rad. 


Koncert su otvorili  “Kaluđeri”, koji su u 20:30h prvi stupili na scenu. Spremni i uigrani, Kaluđeri su probili led mameći posmatrače i ljubitelje muzike ka parku Srbobrana.

“Fisherman and the crocodile”s nastupili su odmah nakon Kaluđera sa poznatim licem Atile Totha, bubnjara grupe. Oni su izveli nekoliko klasika rock & roll ere koje su prilagodili svom senyibilitetu i ukusu, balansirajući između igranja na sigurnu kartu ugađanjem publici i eksperimentisanjem sa nečim novim.

Binu su zatim preuzeli “Usijane glave”; novi bend koji se pojavio na podneblju Srbobrana. Oni su svirali domaće rok i rokenrol hitove, a njihov prvi nastup bio je energičan i ispunjen entuzijazmom.

Mi smo Usijane glave i mi smo mlad bend, koji se okupio prvi put pre sedam meseci. Sviramo rok standarde na neki naš poseban način. Uglavnom je to muzika poput muzike Indeksa, Zdravka Čolića, koja se ne može baš tako kopirati.” – reči su frontmana benda, Gorjana Jokića.

Moglo bi se reći da je sa ova tri benda prvo poluvreme završeno, a da je drugi deo koncerta usledio sa “Mercury” bendom, čiji je tvrdi zvuk protresao srbobranski Trg slobode.

Značajno drugačijeg senzibiliteta, “Mercury” su stavili tačku na covere poznatih pesama i iskoristili svoje vreme kako bi Srbobrancima predstavili  autorsku muziku

Nakon svog nastupa, članovi grupe zajedno su dali izjavu za naš portal:

Mi smo bend Mercury iz Srbobrana i sviramo od 2016 godine. Prvo smo počeli sa obradama pesama hevi-metal bendova, a od pre dve godine sviramo isključivo naše autorske pesme, koje za sada imamo ukupno 18. Ceo naš koncert večeras, zasnovan je na ovim numerama, a uradili smo i selekciju pesama koje bismo stavili na prvi album. Trenutno je to kolekcija od 8 pesama, koje se najbolje uklapaju jedne sa drugima, po temama, motivima i samim zvukom.

Sa svojim pesama takođe je nastupio i “Acidfather” čiji je suvi hardkor ostavio utisak odgovarajuće antiteže melodici “Merkurija”.   

Sviramo od 2015, a prva veća svirka nam je bila na Egzitu, 2016. Godine. Svirali smo po gitarijadama, novosadskim kafićima, a eto, sad sviramo i ovde. Sve naše pesme su autorske pesme, isključivo.  Planiramo da objavimo neki album i uglavnom radimo na tome. Svi naši članovi svirali su u različitim bendovima, tako da znamo kako se šta svira ali želimo da uvežbamo pesme tako da budu zrele do te mere da možemo da ih snimimo bez problema.” – izjavio je Stevan Pivnički za naš portal.

Koncert je završen iza ponoći.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.08.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin