Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

PREMIJERNI NASTUP DRAMSKE SEKCIJE


Nakon višenedeljnih priprema, grupa mladih glumaca-amatera iz Srbobran pod okriljem dramske sekcije Doma kulture u Srbobranu, imala je svoj premijerni nastup juče uveče. U 20:00h, na srbobranskom Trgu Slobode, otpočela je pozorišna adaptacija nekadašnje TV serije “Ljubav, navika, panika”.


Četrdesetominutna komedija, zabavila je posetioce događaja, a format kratkih i duhovitih skečeva koji se smenjuju naišao je na odobravanje publike. Srbobranci, već naviknuti na okupljanja u okviru srbobranskog Kulturnog leta koje organizuje Dom kulture, podržali su ovaj događaj svojim dolaskom u velikom broju.

Komad je režirala Nataša Živković, učitelj po vokaciji i mentor dramske sekcije Doma kulture, a glumci su učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Srbobrana, Lazar Paroški (Mića), Soka Pejović (Vera), Teodora Jojkić (Janja), Teodora Momčilović (Maja), Jovana Vojvodić (Maja) i Mihajlo Šajin (Jovanović).

Nakon predstave, Nataša je novoformljenu dramsku sekciju i komediju za naš portal prokomentarisala sledećim rečima:

- Prvi put smo se sastali 3. juna i to je početak same sekcije. Članovima grupe je tada počeo letnji raspust tako da smo tek u avgustu počeli intenzivno da radimo i da se viđamo svaki dan. Ja sam zadovoljna urađenim i ono što mi je najvažnije, vidim da su oni zadovoljni. Ovo je sekcija i ovde niko nije obavezan da dođe, a ja želim da oni koji dolaze to čine zbog toga što im je lepo. Mislim da njihovi osmesi nakon premijere, kako smo mi zvanično nazvali ovaj događaj, stvarno sve govore, kazala je nakon predstave za naš portal Nataša Živković i dodala:

- Jedan od glumaca, Lazar Paroški, je možda negde pokretač svega. Mi smo se sasvim slučajno sreli na ulici pre pola godine, kada je on mene pitao da li bih ja možda njih nešto spremala,  nakon čega sam ja dalje prenela zamisao direktorki Doma kulture. Ovo je, mislim, prva dramska sekcija u Srbobranu, deca su se prijavila iz različitih škola, i na kraju se desilo to da su baš dobra ekipa.

Popričali smo i sa Lazarom Paroškim. Laki, kako ga zovu prijatelji je učenik Gimnazije u Srbobranu i nakon završenog drugog razreda, sutra 21.08. putuje u Ameriku gde će provesti godinu dana u okviru projekta razmene učenika.

- U toku spremanja predstave, najvažnija je energija. Da nema timskog rada, kao i u svakom klubu, ništa od ovoga ne bi uspelo, a bilo je veoma lepo i prijatno raditi u takvom okruženju.  Za sav trud i zalaganje, najznačajnija je bila Nataša Živković, naš mentor. Tokom priprema, u trenutcima kada smo padali, Nataša nas je dizala i usmeravala na onaj put koji se pokazivao kao najbolji.

Neskriveno zadovoljstvo nakon predstave pokazala je i Milica Zarić, direktorka Doma kulture, koji je nosilac svih aktivnosti u okviru Kulturnog leta::

- Ovo večeras je možda najposećeniji dan Kulturnog leta do sada, a videli ste i sami kako je publika reagovala na svaku scenu i pogotovo kako su glumačku ekipu pozdravili gromoglasnim aplauzom. Ponosna sam što su za dva meseca uspeli da spreme nimalo laku predstavu iako su mnogi smatrali da nećemo izgurati i da ćemo odustati – večeras smo dokazali da je ipak tako nešto moguće, kazala je Milica i dodala u izjavi za naš portal:

- Do kraja Kulturnog leta očekuju nas još četiri filma, jedan u Turiji, jedan u Nadalju, dva u Srbobranu, još jedna dečija predstava, a 25 avgusta očekuje nas Interetno festival. Videćemo nastup tri grupe, iz Rusije, Kolumbije i Perua tako da verujem da će ljubitelji te vrste umetnosti uživati tog dana u Srbobranu.

M.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.08.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin