Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

ODRŽAN KONCERT KVARTETA IZ BEOGRADA


Gudački kvartet iz Beograda nastupio je juče u Srbobranu. Koncert jednočasovnog trajanja otpočeo je u ranim večernjim satima, u 20:30h, kada su se na Trgu slobode, mestu održanja koncerta, okupili Srbobranci.


Beogradski gudački kvartet svira već gotovo dve decenije i iza sebe ima ozbiljan muzički staž. Muzički ansambl koji nas je počastio svojim prisustvom osnovan je 1990. godine i od tada su nastupali u velikom broju gradova širom sveta na različitim muzičkim festivalima i samostalno. Gradovi koji se pominju u njihovoj biografiji su London, Venecija, Vašington, a od prošle godine u spisak njihove radne biografije, pored velikih metropola, uvršten je i Srbobran.

Dušan Stojanović, violončelista, prokomentarisao je sinoćni nastup sledećim rečima:

Sviramo već dugo godina zajedno i ovo je već drugi put da sviramo u Srbobranu. Prvi put kada smo nastupili to je bilo u galeriji Doma kulture, a sada smo smešteni ovde, na ovoj letnjoj sceni. Ovo je baš lep ambijent, otvoreniji je i može da dođe više ljudi, tako da smo baš zadovoljni posetom i uopšte prijemom ovde u Srbobranu.

Beogradski gudački kvartet, pored Dušana Stojanovića čine i Nevenka Tatić – violina; Vladimir Vasiljević – violina; Ivana Erčić – viola. Ova četvorka je za Srbobrance ove godine priredila nekoliko različitih obrada savremenih i poznatih kompozicija, a nisu zanemarili ni klasike, tako da se za svakog moglo pronaći nešto.

Događaj je organizovan od strane Doma kulture u Srbobranu, u okviru Kulturnog leta, a prijatno vreme i standardno dobro ozvučenje Atile Tota, doprineli su  samoj atmosferi koncerta i izvedbe kvarteta.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.08.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin