Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ODRŽANA XXXV SEDNICA SO SRBOBRAN


Nakon par reizbora na funkciju vd direktora JKP Graditelj, na period od 4 godine, SO Srbobran izabrala je za direktora ovog značajnog lokalnog preduzeća, Đorđa Radetića, a na godinu dana produžen je mandat vd direktora Centra za sport i turizam, Slobodanu Subiću.


U četvrtak je održana 35. sednica Skupštine opštine Srbobran. Predsedavala je  Milena Alargić, a na dnevnom redu bilo je 10 tačaka.

Skupštinska većina je usvojila Zapisnik sa 34. sednice SO, a zatim i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji opštine Srbobran za 2019. godinu.

Ovaj dokument na skoro 30 strana donosi preciznu sliku o stanju poljoprivrede u opštini Srbobran i predlaže mere kojim bi se ono moglo unaprediti.

"Cilj ovih mera je razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja na teritoriji opštine Srbobran, kroz podsticaje za razvoj poljoprivrede, odnosno za primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Takođe, svrha ovih mera je i unapređenje ruralne ekonomije, osnaživanje i ravnomeran razvoj poljoprivrednih gazdinstava i kvaliteta ruralnog stanovništva kroz povećanu konkurentnost malih poljoprivrednih proizvođača, motivisanje ruralnog stanovništva da aktivno učestvuje u društvenom životu, razvoju zajednice, poboljšanju životnih uslova, kao i socijalna dimenzija. Realizacija Programa, odnosno definisane mere, doprineće: povećanju produktivnosti gazdinstva, smanjenju proizvodnih troškova i poboljšanju konkurentnosti porodičnih poljoprivrednih gazdinstava. Potencijalni korisnici mera podrške su fizička lica sa teritorije Opštine: nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom", navodi se u dokumentu koji je dobio podršku Skupštine opštine Srbobran.

U nastavku sednice usvojen je Polugodišnji izveštaj o učinku programa budžeta opštine Srbobran za 2019. godinu, Odluka o četvrtim izmenama i dopunama Odluke o platama, naknadama i drugim primanjima funkcionera, izabranih organa i lica koja bira, imenuje ili postavlja Skupština opštine Srbobran i naknadama odbornika i članova radnih tela u Skupštini opštine Srbobran, zatim Odluka o pečatima organa opštine Srbobran, izmenjeni Pravilnik o naknadama za rad Komisije za sprovođenje postupka komasacije u katastarskoj opštini Nadalj 2, opština Srbobran.

Skupština je donela Rešenje o razrešenju vršioca dužnosti i Rešenje o imenovanju direktora JKP "Graditelj". Ovom odlukom prestao je mandat vršioca dužnosti i počeo pun, četvorogodišnji mandat Đorđu Radetiću, direktoru JKP "Graditelj". Slobodanu Subiću, vršiocu dužnosti direktora Centra za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam Srbobran, odobren je novi mandat u istom statusu.

Sednica Skupštine opštine Srbobran, završena je odborničkim pitanjima, a i ovaj put zasedanje je prošlo bez prisustva odbornika opozicije koji bojkotuju rad. 

Postavio: Administrator dana 2019.08.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen