Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

DJACI OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA SELI U ŠKOLSKE KLUPE


U ponedeljak 2. septembra počela je nova školska godina. Kao i svake godine, u ovom periodu apelujemo na vozače da povedu posebnu pažnju dok voze u zonama u kojima se nalaze škole i da prilagode brzinu kretanja svojih automobila. Predsednik opštine Srbobran danas je posetio sve četiri osnovne škole i uverio se da je prijem đaka prvaka obavljen bez problema na radost dece.


Lokalna samouprava obezbedila je poklone za đake prvake. Svi su dobili jednu knjigu i školski pribor.

- Lokalna samouprava značajna sredstva izdvaja za školstvo i obrazovanje naše dece. I ove godine obezbedili smo da sednu u učionice koje su svetle, uredne i zadovoljavaju standarde kako bi deca nesmetano mogla da uče, kazao je za medije nakon posete OŠ VUK KARADŽIĆ, Radivoj Paroški i dodao:

- Bila je ovo prilika i da razgovaram sa direktorkama škola o problemima koje imamo i koje treba da rešavamo. Dogovorili smo se da se sve u vezi održavanja škola radi planski i da već sada počnemlo da planiramo sredstva u budžetu za iduću godinu koja bi bila za tu namenu.

Osvrnuvši se na prijem prvaka Paroški je još dodao:

- Posebno sam zadovoljan atmosferom na koju smo danas naišli tokom prijema prvaka. Videli smo da su učenici starijih razreda za svoje nove drugare pripremili program, da je bilo veselo i mislim da se dečija radost osetila na svakom prijemu u svim našim školama.

U školske klupe širom Srbije danas je selo više od 800.000 učenika, a među njima je oko 70.000 prvaka.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovore o dodeli sredstava za izradu analize energetske efikasnosti i potrebnih mera za 80 javnih objekata, pre svega osnovnih škola i predškolskih ustanova. Među njima je i OŠ Petar Drapšin u Turiji.

Ovaj projekat, vredan 100.000 evra, finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) na osnovu Memoranduma o razumevanju, koji je, u julu ove godine, potpisala sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Potpredsednik Milićević izjavio je ovom prilikom da je ovo početak jednog velikog, višegodišnjeg posla, koji podrazumeva analizu stanja energetske efikasnosti svih 3.000 objekata u javnoj svojini u AP Vojvodini.

U ime naše lokalne samouprave ovaj ugovor potpisao je Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća.

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.09.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen