Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

DJACI OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA SELI U ŠKOLSKE KLUPE


U ponedeljak 2. septembra počela je nova školska godina. Kao i svake godine, u ovom periodu apelujemo na vozače da povedu posebnu pažnju dok voze u zonama u kojima se nalaze škole i da prilagode brzinu kretanja svojih automobila. Predsednik opštine Srbobran danas je posetio sve četiri osnovne škole i uverio se da je prijem đaka prvaka obavljen bez problema na radost dece.


Lokalna samouprava obezbedila je poklone za đake prvake. Svi su dobili jednu knjigu i školski pribor.

- Lokalna samouprava značajna sredstva izdvaja za školstvo i obrazovanje naše dece. I ove godine obezbedili smo da sednu u učionice koje su svetle, uredne i zadovoljavaju standarde kako bi deca nesmetano mogla da uče, kazao je za medije nakon posete OŠ VUK KARADŽIĆ, Radivoj Paroški i dodao:

- Bila je ovo prilika i da razgovaram sa direktorkama škola o problemima koje imamo i koje treba da rešavamo. Dogovorili smo se da se sve u vezi održavanja škola radi planski i da već sada počnemlo da planiramo sredstva u budžetu za iduću godinu koja bi bila za tu namenu.

Osvrnuvši se na prijem prvaka Paroški je još dodao:

- Posebno sam zadovoljan atmosferom na koju smo danas naišli tokom prijema prvaka. Videli smo da su učenici starijih razreda za svoje nove drugare pripremili program, da je bilo veselo i mislim da se dečija radost osetila na svakom prijemu u svim našim školama.

U školske klupe širom Srbije danas je selo više od 800.000 učenika, a među njima je oko 70.000 prvaka.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovore o dodeli sredstava za izradu analize energetske efikasnosti i potrebnih mera za 80 javnih objekata, pre svega osnovnih škola i predškolskih ustanova. Među njima je i OŠ Petar Drapšin u Turiji.

Ovaj projekat, vredan 100.000 evra, finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) na osnovu Memoranduma o razumevanju, koji je, u julu ove godine, potpisala sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Potpredsednik Milićević izjavio je ovom prilikom da je ovo početak jednog velikog, višegodišnjeg posla, koji podrazumeva analizu stanja energetske efikasnosti svih 3.000 objekata u javnoj svojini u AP Vojvodini.

U ime naše lokalne samouprave ovaj ugovor potpisao je Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća.

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.09.02

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin