Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2247/saoptenje-za-javnost/

Verzija za tampu / To ScreenviewSAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama BISER emitovalo je saopštenje koje objavljujemo u celosti:


Prilikom posete ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića  Udruženju “Biser”, utvrđeno je da postoji potreba za nastavkom radova na objektu u Proleterskoj br.4. kako bi se u opštini Srbobran obezbedio adekvatan prostor za osobe sa invalidietom.

Na osnovu obavljenih razgovora,  Udruženje je podnelo predlog projekta pod nazivom “Prostor za naš život” kojim je apliciralo na Stalno otvoreni konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji koje je raspisalo Ministarstvo.

Nakon sagledavanja  i procene predloga programa i  ispunjenih uslova predviđenih Konkursom od strane Udruženja, doneta je Odluku o finansiranju i realizaciji programa “Prostor za naš život” u ukupnom iznosu od 1.531.926,00 dinara, koliko je i traženo sredstva.

Ovim projektom odobreni su i finansirani sledeći radovi: Gletovanje i krečenje unutrašnjih zidova, lepljenje stirodur lajsni, bandažiranje gipsanih ploča, izrada fasade, postavljanje laminata, postavljanje podnih i zidnih pločica, izrada vodovodne i kanalizacione instalacije kao i  izrada centralnog grejanja na gas kao i  izrade projekta za gasnu instalaciju.

Radovi su početi u avgustu mesecu i sada su u završnoj fazi, a završetak je predviđen za 25. septembar  a svečano otvaranje objekta u Proleterskoj br.4. je planirano da se održi na „Biserov“ rođendan, 30.septembra 2019.godine.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign