Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U ZDRAVOM SRBOBRANU ZDRAV DUH

21.09. - PRVA SPORTSKA OLIMPIJADA ZA DECU


Uz učešće učenika sve četiri Osnovne škole iz naše opštine, Udruženje građana NAŠA PRIČA i Mesna zajednica Srbobran pod pokroviteljstvom opštine Srbobran organizuje Prvu dečiju olimpijadu na igralištu u Novom naselju. Tim povodom danas je održana Konferencija za medije:


Na konferenciji, u kabinetu predsednika opštine su govorili predsednik opštine, Radivoj Paroški, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, Jovica Andrić i predstavnik UG Naša priča, Daniel Piontek.

- Napravili smo široku akciju u koju su uključene sve osnovne škole. Lokalna samouprava će podržati materijalno i finansijski ovaj projekat i nadamo se da će u budućnosti on imati i šire obrise. Biće puno dece, pre svega, učesnika, a kako je toga dana radna subota za sve naše škole, obezbedićemo da sva deca dođu na igre, ili kao učesnici ili kao gledaoci. Na prostoru koji uređuje Udruženje 'Naša priča' imaćemo zaista prelepu sliku, mnogo dece, nastavnike, koordinatore koji će se starati o tome da sve protekne na najbolji način, rekao je Radivoj Paroški i dodao:

- Način na koji su se organizovali građani u Udruženju 'Naša priča' kako bi uredili prostor koji je bio zakorovljen, i način na koji radi Mesna zajednica Srbobran, sa ljudima punim energije koji pokreću brojne aktivnosti, zaslužuju svaku pohvalu i podršku u realizaciji zamišljenih ideja. Na delu imamo samoorganzovanje i inicijativu. U prethodnom periodu to je bilo zaboravljeno, čekalo se da sve neko drugi uradi. Upravo način na koji rade MZ Srbobran ili UG 'Naša priča' treba stalno isticati, jer tako možemo mnogo toga uraditi, ako se dobro organizujemo, ako imamo dobre ideje. Zbog toga lokalna samouprava uvek stoji iza takvih akcija, sa malo sredstava može mnogo da se uradi, pokrenu se mnogi ljudi, a tada se gradi drugarstvo i prijateljstvo i to je za svaku pohvalu.

Daniel Piontek iz UG "Naša priča", zahvalio se predsedniku opštine Radivoju Paroškom i članu Opštinskog veća Jovicu Andriću na svemu što čine da bi 1. Dečje olimpijske igre protekle na najbolji način, i izrazio uverenje da će ideja koja je rođena u jednom udruženju, naići na podršku svih građana opštine Srbobran.

- Posle mnogo do sad realizovanih inicijativa koje su došle iz našeg udruženja, ova je najveća i najzahtevnija do sad, ali mi od toga ne bežimo, već smo tu da se dokažemo delima i da pokažemo kako se jednim zajedničkim radom i trudom može doći do jako dobrih rezultata. Ovom prilikom vas pozivam, novinare i sve građane, da dođete 21. septembra na dečije igralište na Novom naselju. Poslužiće nas lepo vreme, bar je tako najavljeno, a mi vam obećavamo da će Prva Dečija olimpijada biti dobro organizovana i da će druženje na našem igralištu biti nešto što će se dugo pamtiti, na radost sve naše dece, kazao je  Piontek, a o propozicijama i disciplinama govorio je Joca Andrić:

- Olimpijada se odnosi na decu od prvog do osmog razreda. Učesnike smo podelili u četiri grupe, a zajedno će se takmičiti 1. i 2. razredi, 3. i 4, 5. i 6, i 7. i 8. razredi, da među takmičarima ne bude veliki razmak u godinama i da bi svi mogli da pokažu šta znaju. Deca e se takmičiti fudbalu, košarci, odbojci i atletskim disciplinama, sa tim da deca od 1. do 4. razreda učestvuju u takmičenjima na poligonima spretnosti. Da bi sve podigli na visok nivo i postavili temelj za naredni period, da bi igre postale prepoznatljive za naše mesto, uključili smo veliki broj ljudi u organizaciju i veliki broj koordinatora. Cilj nam je da decu okrenemo ka sportu, rezultat je u drugom planu, ali to ne znači da deca neće težiti da osvoje nagrade. Obezbedili smo medalje za sve učesnike, a pored toga ćemo podeliti i medalje za prvo, drugo i treće mesto, što deci zaista mnogo znači. Veliku zahvalnost dugujemo i školama, direktorima i njihovim profesorima i učiteljima, bez njihove saradnje ne bi mogli da okupimo toliki broj dece.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "U zdravom Srbobranu zdrav duh" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.09.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 79
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen