Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

OBELEŽENA SLAVA CRKVE UZVIŠENJA SVETOG KRSTA


Svečano uz kulturno, zabavno muzički program, u subotu, obeležena slava Rimokatoličke crkve Uzvišenja Svetog Krsta u Srbobranu.


Okupljanje vernika u katoličkoj porti počelo je tokom popodneva. Bila je ovo i prilika za susret i druženje Srbobranaca, koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu.

Obeležavanje crkvene slave je počelo u 17 časova obilaskom Kalvarije, a kolonu vernike do i nazad vodio je sveštenik Ferenc Brašnjo, rodom Srbobranac, koji sada služi u Malom Iđošu.

Nakon toga održana je svečana misa u prisustvu 9 sveštenika iz cele Vojvodine. Ovoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici opštine Srbobran.

Nakon mise slava se nastavila u dvorištu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj gde je po treći put priređen je prigodan kulturno-umetmički program, u organizaciji Doma kulture i Opštine Srbobran.

Prisutnima se najpre obratio gradonačelnik Radivoj Paroški koji je posebno naglasio da je Srbobran bio, jeste i biće sredina gde vlada zajedništvo, ljubav i sloga koje moramo svi zajedno da negujemo.

Nastupili su folklorna grupa “Pićpang“, Gradski hor Zora, KUD Bard, solisti  Žofija Sabadoš i Petronela Fenjveši, zatim lokalni Hor kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine,  i grupa “Šuhancok“. Po prvi put pred našom publikom nastupio je Duvački orkestr iz Orošhaze, našeg grada pobratima iz Mađarske.

P.L.

  

Postavio: Administrator dana 2019.09.16   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen