Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / U ZDRAVOM SRBOBRANU ZDRAV DUH

PRVA SPORTSKA OLIMPIJADA ZA DECU USPEŠNO ORGANIZOVANA


Ukupno 457 učesnika i 1.318 prisutnih bilo je na Prvoj sportskoj olimpijadi za decu koja je u subotu održana na sportskim terenima u Novom naselju. Olimpijada je potpuno opravdala očekivanja organizatora, a zadovoljni su bili i učesnici i posetioci.


Udruženje građana NAŠA PRIČA uz veliku podršku Mesne zajednice Srbobran, mnogobrojnih sponzora i uz pokroviteljstvo opštine Srbobran, a u saradnji sa sve četiri Osnovne škole u našoj opštini organizovalo je ovaj sportski dan koji je obradovao mnogobrojnu decu, ali i njihove roditelje i rodbinu koji su u subotu uživali u sportskim takmičenjima.

Po završetku takmičenja, predsednik opštine Radivoj Paroški koji je govorio i obratio se svim učesnicima sa bine, nakon nastupa folklora KUD-a Bard i pozdravnih reči učesnicima koje je uputio gost Olimpijade, Marko Novaković, srpski reprezentativac i svetski prvak u kajaku dvosedu na 200 metara, na svom Facebook nalogu je napisao:

- Želim da pohvalim vredne i čestite ljude iz udruženja Naša priča i MZ Srbobran na dobroj organizaciji i uloženom trudu. Velika sreća i radost naše dece, ovo je bio dan za pamćenje. Poruka koja je juče poslata jeste, svih 457 učesnika su pobednici, i preko 1000 učenika osnovnih škola, njihovi učitelji i nastavnici. Svi koji su uzeli učešće u ovoj manifestaciji nadmetanja, fer pleja, radosti i sreće sami su po sebi pobednici. Čestitam!

Zoran Mijić, član Opštinskog veća rekao je da je ovo pravi primer kako može da se organizuje sportski dan za učenike osnovnih škola i pohvalio saradnju građana i institucija.

- Imali smo više sastanaka koji su predhodili ovom lepom događaju i svakako ćemo sesti sa ovim divnim ljudima iz Naše priče koji su pokrenuli sve ovo kako bi smo napravili plan za ubuduće. Ovi mali tereni su oaza koju treba negovati i koristiti u najboljem interesu dece, rekao je između ostalog Mijić.

Kako smo čuli Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran bio je jedan od "motora" koji su dali maksimum da sve funkcioniše kako treba i da domaćini spremno dočekaju goste na terenima u Novom naselju.

- Radili smo danima svakodnevno da bi Dečija olimpijada bila besprekorna. Uloženo je dosta truda, okupljali smo se svakodnevno, ali kada danas vidimo ovoliko dece na jednom mestu, i one koji se takmiče i oni koji su samo navijači, njihove roditelje, bake i deke, onda sve dobija pun smisao i nije nam bilo teško da bilo šta uradimo. Mesna zajednica Srbobran uvek će podržati ljude koji preduzimaju inicijativu, brinu se o prostoru u kom žive i žele da svojim angažmanom učine nešto za zajednicu. Takvi su članovi udruženja 'Naša priča', bilo je uključeno na desetine volontera, čini mi se svi građana Novog naselja, i zato zaslužuju sve pohvale. rekao je Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta MZ Srbobran.

Daniel Piontek iz Udruženja Naša priča kazao je da snaga udruženja leži u zajedništvu koje neguju i oko 200 članova koji su uključeni u rad ovog Udruženja.

- Ovo danas je ostvarenje naših snova, sažeo je svoje utiske u jednu rečenicu Piontek.

On je takođe pozvao druge građane naše opštine da se na sličan način, komšijski i prijateljski organizuju i urede zajednički prostor i onda neće izostati podrška institucija za organizaciju i realizaciju različitih ideja i planova.

REZULTATI TAKMIČENJA:
 
Disciplina:


POLIGON:
1. i 2. razredi: 1. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"; 2. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"
3. i 4. razredi: 1. mesto - OŠ "Petar Drapšin"; 2. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"; 3. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"

NADVLAČENJE KONOPCA:
1. i 2. razredi: 1. mesto -  OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"; 2. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"
3. i 4. razredi: 1. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"; 2. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"; 3. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"

FUDBAL:
1. i 2. razredi: 1. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"; 2. mesto - OŠ "Petar Drapšin"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"
3. i 4. razredi: 1. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"; 2. mesto - OŠ "Petar Drapšin"; 3. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"
5. i 6. razredi: 1. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"; 2. mesto - OŠ "Petar Drapšin"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"
7. i 8. razredi: 1. mesto - OŠ "Petar Drapšin"; 2. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"

KOŠARKA:
5. i 6. razredi: 1. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj 1"; 2. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"; 3. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj 2"
7. i 8. razredi: 1. mesto - OŠ "Vuk Karadžić", 2. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj 1"; 3. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj 2"

ODBOJKA:
5. i 6. razredi: 1. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"; 2. mesto - OŠ "Vuk Karadžić 1"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić 2"
7. i 8. razredi: 1. mesto - OŠ "Petar Drapšin"; 2. mesto - OŠ "Vuk Karadžić",  3. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"

PETOBOJ: (bacanje medicinske lopte, bacanje vorteksa, skok u dalj iz mesta, štafeta, skakanje u džakovima)
5. i 6. razredi: 1. mesto - OŠ "Petar Drapšin"; 2. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"
7. i 8. razredi: 1. mesto - OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"; 2. mesto - OŠ "Žarko Zrenjanin Uča"; 3. mesto - OŠ "Vuk Karadžić"

SPRINT (40 metara)
devojčice:
5. i 6. razredi: 1. mesto - Anastasija Knješko; 2. mesto - Jasmina Vasić; 3. mesto - Selena Glamočić
7. i 8. razredi: 1. mesto - Andrea Gadžić; 2. mesto - Jovana Šipoš; 3. mesto - Marija Ferand
dečaci:
5. i 6. razredi: 1. mesto - Pavle Popgligorić; 2. mesto - Edvard Hornjak; 3. mesto - Branislav Preradov
7. i 8. razredi: 1. mesto - Željko Jakšić; 2. mesto - Lazar Velicki; 3. mesto - Dejan Ilić

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "U zdravom Srbobranu zdrav duh" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2019.09.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen