Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

TURIJA ZASIJALA PUNIM SJAJEM!


Turija je bila domaćin kinolozima i ljubiteljima pasa svih rasa, koji su se okupili na Salašu Tatić u okviru 12 nacionalne izložbe pasa svih rasa. Na izložbu je prijavljeno 475 pasa u 135 rasa i zahvaljujući ovom podatku Turija je i ove godine bila domaćin najveće izložbe u ovom rangu u državi.


Na izložbi su dominirali psi rase rotvajler kojih je bio najveći broj, a zanimljivost ove izložbe je veliki broj jazavičara što je retkost. Izlagači su se odazvali sa svih svetskih meridijana, kako je rekao Zlatko Jojkić, predsednik Kinološkog udruženja Turija, od Indonezije do Kalifornije, uključujući izlagače iz Evrope, koji su doveli vrhunske pse koji iza sebe imaju titule svetskih i evropskih prvaka.

- Možemo reći da se u Turiji skupila kinološka elita. U Turiji je prijavljeno dva puta više pasa nego što je prosek u Srbiji, kada su ovakve izložbe u pitanju. To je pre svega zasluga naših članova, koji su vrhunski kinolozi. Ovo je jako značajno za naše mesto i doprinosi popularizaciji Turije. Mi smo poznati po Kobasicijadi, ali Turija se profiliše i kao značajno mesto na mapi kinologa, upravo zahvaljujući predanom radu ljubitelja pasa iz naše sredine. Od 2021. godine Turija će biti domaćin I Međunarodne izložbe, što je nesumnjivo potvrda kvalitetnog rada, rekao je Zlatko Jojkić za naš portal i dodao:

- Turija je mala ali je zahvaljujući ovoj izložbi zasijala na evropskom nebu kinologije punim sjajem.

Na izložbi je delilo pravdu šest sudija, među kojima, pored domaćih sudija, bili su i predsednik Kinološkog saveza Mađarske, zatim jedan sudija iz Letonije i jedan iz Slovenije. To su ličnosti koje su respektibilne i spadaju u red najboljih kinoloških sudija trenutno u Evropi, potvrdio je Jojkić. 

P.L. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.09.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen