Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ULICA DOŽA DJERDJA POTPUNO REKONSTRUISANA


Tim povodom Radivoj Paroški, sa svojim saradnicima održao je Konferenciju za medije i najavio početak radova na sanaciji svih ulica na trasi kojom se kreću vozila Naftne industrije Srbije u Srbobranu, posebno apostrofirajući ulice u Turiji koje su značajnije ruinirane.


Iz onoga što je predsednik opštine Srbobran kazao novinarima izdvajamo najznačajnije delove:

- Konačno smo dobili potpuno rekonstruisanu ulicu Doža Đerđa. Ovo je bio najkritičniji deo i put je nekoliko godina bio potpuno razrušen. Ovom trasom se kreću i vozila NIS-a, zbog čega smo tražili da se nadoknadi prouzrokovana šteta i uspeli smo da realizujemo projekat potpunog uređenja puta. Projektovali smo i veću nosivost na ovoj deonici kako put ne bi ponovo propao u najkraćem roku. Uređeno je 280 metara puta i u projekat su sredstva zajedno uložili opština Srbobran i Ministarstvo privrede, uz deo koji je nadoknadio NIS. Čak možemo reći da ovo nije rekonstrukcija već izgradnja novog puta, toliko je prethodni bio uništen. Građani su tražili da se to uradi i na naše i njihovo zadovoljstvo sve je realizovano i sada imamo sređena dva puta u ovom delu Srbobrana, rekao je Paroški.

Takođe, podsetio je da je prethodne godine uloženo oko 5,7 miliona dinara u rekonstrukciju 150 metara puta u Turijskoj ulici, koja se nadovezuje na ulicu Doža Đerđa. Vrednost radova u ulici Doža Đerđa, sa PDV-om, iznosila je više od 10 miliona dinara, a od toga 42 % ukupne sume investiralo je Ministarstvo privrede, a ostatak opština Srbobran, zajedno sa NIS-om.

Sa Paroškim su bili članovi Opštinskog veća Đorđe Debeljački, Đorđe Džekov i Radivoj Debeljački, a predsednik opštine najavio je početak radova na svim devastiranim kolovozima gde se kreću i koje koriste vozila NIS-a u naseljenim mestima Srbobran i Turija.

U ova dva mesta biće uloženo dodatnih oko deset miliona dinara, a ukupna vrednost radova, zajedno sa već urađenim, iznosi više od 25 miliona dinara.

U tonskom zapisu sa ove Konferencije možete da čujete i šta je Paroški rekao povodom radova na pijaci na Begluku:

S.N. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.09.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen