Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

PIJACA NA BEGLUKU PRORADILA!


Prvi dan rada nove - stare pijace na Begluku kod Svaštara protekao je uz hladno kišovito jutro, a na pijacu je izašao i predsednik opštine, Radivoj Paroški.


Pijaca na Begluku se vratila kući. Danas su to potvrdili mnogobrojni naši sugrađani koji su došli na pijacu. Novi uređeni plato, tezge sa nastrešnicom, parking mesta, sve je to bilo novo i što su Srbobranci želelei da vide, ali i da pazare voće, povrće i još što šta...

- Ovaj prostor godinama je bio zapušten i neuređen, a zapravo je centar Begluka. Ovde je nekada bila pijaca i nekim odlukama je preneta na drugo mesto, ali navike su ostale, zbog čega smo se, uz zahtev velikog broja građana, i prodavaca i kupaca, odlučili da uredimo ovaj prostor. Uredili smo ceo plato, organizovali pijacu, prostor za svakodnevni predah i druženje, parking mesta, pa je nedeljna pijaca na Begluku, rekao bih kao kultno mesto, ponovo živa, čulo se u razgovoru sa predsednikom opštine Radivojem Paroškim danas na pijaci, koji je razgovarao sa svojim sugrađanima:

- Iz razgovora sa sugrađanima vidim da su svi zadovoljni što je pijaca ponovo na ovom mestu, a isto tako mi se čini da su zadovoljni što je uređen prostor u ove dve ulice, Janka Katića i Pere Segedinca. Plato koji ih povezuje je centar Begluka koji može da ulepša život njegovih građana i svih onih koji će dolaziti na ovu pijacu, dodao je Paroški.

Za pijacu, njen izgled i uređenje je zaduženo JKP "Graditelj", a prema rečima predsednika opštine Srbobran, plan je da se zbog interesovanja koje postoji postavi još jedan red tezgi.

- Ovde je uvek bilo lepo raditi, za razliku od prethodne pijace, koja se nalazila na nezgodnom i zabitom mestu, i za kupce i za prodavce. Pijaca je jako dobro uređena, prednji deo je posebno lep sa klupicama i česmom u zelenilu, ceo prostor i ambijent su odlično osmišljeni i to je veoma važno za celo naše mesto, rekao je Mlađa Ergelašev koji je svoje proizode izneo na pijacu i danas bio među prodavcima koji su odlukom JKP Graditelj bili oslobođeni plaćanja pijačarine, a kako saznajemo tako će biti tokom celog ovog meseca.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.10.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen