Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NA PUTU ZA NIGDE!


Sinoć je u "Pozorištancu" odigrana predstava "Pomahnitali" , čiji tekst i režiju potpisuje Tatjana Kecman, koja je ujedno i jedna od glavnih uloga, pored kolege Miloša Đorđevića, već dobro poznatog srbobranskoj publici.


Predstava govori o nerealnoj slici naših života koju prezentujemo na društvenim mrežama, uz obavezne selfije, uz čije filtere izgledamo kao groteskne verzije sebe, do rugla ulepšani i "blistavi".

Kroz nekoliko epizoda, predstava daje hiperbolizovane situacije bračnih odnosa, sveopšteg patološkog trenda prezaštićavanja dece, trke za brendovima i statusnim simbolima, nezainteresovanosti učenika za zastareli prosvetni sistem, estetske hirurgije i "terora mladosti", pa sve do porodičnog nasilja. Na kraju svake scene glumci doživljavaju svojevrsne nervne slomove, predviđajući katastrofične posledice svakodnevnih životnih situacija, ne tako davno sasvim običnih. No, tu su uvek sedativi i antidepresivi koji će, kao vitamini za 21. vek, dati kratkotrajnu utehu.

Poruka predstave mogla bi biti da smo kao društvo na korak od toga da ta iskarikiranost i hiperbola virtuelnog prostora ubrzo postanu naša tužna realnost. 

Postavio: Srbobran.net dana 2019.10.08

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin