Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2287/na-putu-za-nigde/

Verzija za tampu / To ScreenviewNA PUTU ZA NIGDE!


Sinoć je u "Pozorištancu" odigrana predstava "Pomahnitali" , čiji tekst i režiju potpisuje Tatjana Kecman, koja je ujedno i jedna od glavnih uloga, pored kolege Miloša Đorđevića, već dobro poznatog srbobranskoj publici.


Predstava govori o nerealnoj slici naših života koju prezentujemo na društvenim mrežama, uz obavezne selfije, uz čije filtere izgledamo kao groteskne verzije sebe, do rugla ulepšani i "blistavi".

Kroz nekoliko epizoda, predstava daje hiperbolizovane situacije bračnih odnosa, sveopšteg patološkog trenda prezaštićavanja dece, trke za brendovima i statusnim simbolima, nezainteresovanosti učenika za zastareli prosvetni sistem, estetske hirurgije i "terora mladosti", pa sve do porodičnog nasilja. Na kraju svake scene glumci doživljavaju svojevrsne nervne slomove, predviđajući katastrofične posledice svakodnevnih životnih situacija, ne tako davno sasvim običnih. No, tu su uvek sedativi i antidepresivi koji će, kao vitamini za 21. vek, dati kratkotrajnu utehu.

Poruka predstave mogla bi biti da smo kao društvo na korak od toga da ta iskarikiranost i hiperbola virtuelnog prostora ubrzo postanu naša tužna realnost.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign