Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ULAŽEMO ZNAČAJNA SREDSTVA U PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE!


Kao i predhodnih par godina u sklopu obeležavanja Dečije nedelje, predsednik opštine, Radivoj Paroški obišao je naše najmlađe, decu u PU Radost. Ovaj put u društvu svojih saradnika, članovima Opštinskog veća dr Ilijom Gazepovim, Jovicom Andrićem, Radivojem Debeljačkim i Zoranom Mijićem, posetio je vrtiće "Palčić" u Kaću i "Čuperak" na Vašarištu.


Deca su prilikom ovog susreta dobila skromne poklone, slatkiše I sokove, a imali su priliku i da se upoznaju sa predsednikom I da u raygovoru postave nekoliko pitanja.


Konstatovano je da su nam objekti u kojima deca PU Radost provode vreme solidno opremljeni, ali da uvek ima prostora za nadogradnju I osavremenjavanje. Nakon posete Paroški se obratio novinarima:


- Cilj naše posete je da na licu mesta vidimo u kakvim uslovima deca borave i uče, da porazgovaramo sa njima i njihovim vaspitačicama i da se na takav način i mi uključimo u obeležavanje Dečije nedelje. Ranije su deca dolazila kod nas, ali je moje mišljenje da je bitnije da mi dođemo do njih i vidimo gde borave. Druženje sa njima je uvek lepo i zanimljivo, svaki čovek se dobro oseća sa decom, pa tako i ja, i veoma sam zadovoljan onim što sam video, posebno kako objekti izgledaju i kakvi su uslovi u njima. Ističem da su ova dva objekta dobro sređena i opremljena, ali ima i stvari koje moramo uraditi u narednom periodu. Jedino sam pomalo tužan što nemamo više dece u njima, ali nadam se da će i za to doći vreme. Žao mi je i što nas nije dočekala i direktorka 'Radosti', verovatno je imala drugih obaveza, a sa mnom su vrtiće obišli i članovi Opštinskog veća zaduženi za zdravstvo, sport i omladinu, razvoj, obrazovanje, što dokazuje da lokalna samouprava uvek pruža podršku ovoj ustanovi. Uvek može više, uvek može bolje i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da dodatno unapredimo uslove za boravak naše dece u vrtićima, rekao je Paroški I dodao:


- U oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja iz budžeta opštine Srbobran, u iznosu od 100 odsto finansira se užina i cena celodnevnog boravka za treće, četvrto i svako naredno dete, kao i za decu romske nacionalnosti i decu sa smetnjama u razvoju, a za svu ostalu decu plaćamo pola od punog iznosa i za jednu i za drugu uslugu. Takođe, po prvi put obezbeđujemo novac za kupovinu radnih listova i pribora za pisanje za decu romske nacionalnosti.


Paroški je još naglasio da lokalna samouprava izdvaja više od 50 miliona dinara za rad Predškolske ustanove I da se po tome izdvaja među opštinama u okruženju.


Deca u vrtiću “Palčić” za predsednika I opštinsku delegaciju napravili su poklon sliku I ona će po rečima predsednika od sada biti na zidu u zgradi opštine.
S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.10.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin