Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2292/ulaemo-znaajna-sredstva-u-predkolsko-obrazovanje/

Verzija za tampu / To ScreenviewULAŽEMO ZNAČAJNA SREDSTVA U PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE!


Kao i predhodnih par godina u sklopu obeležavanja Dečije nedelje, predsednik opštine, Radivoj Paroški obišao je naše najmlađe, decu u PU Radost. Ovaj put u društvu svojih saradnika, članovima Opštinskog veća dr Ilijom Gazepovim, Jovicom Andrićem, Radivojem Debeljačkim i Zoranom Mijićem, posetio je vrtiće "Palčić" u Kaću i "Čuperak" na Vašarištu.


Deca su prilikom ovog susreta dobila skromne poklone, slatkiše I sokove, a imali su priliku i da se upoznaju sa predsednikom I da u raygovoru postave nekoliko pitanja.


Konstatovano je da su nam objekti u kojima deca PU Radost provode vreme solidno opremljeni, ali da uvek ima prostora za nadogradnju I osavremenjavanje. Nakon posete Paroški se obratio novinarima:


- Cilj naše posete je da na licu mesta vidimo u kakvim uslovima deca borave i uče, da porazgovaramo sa njima i njihovim vaspitačicama i da se na takav način i mi uključimo u obeležavanje Dečije nedelje. Ranije su deca dolazila kod nas, ali je moje mišljenje da je bitnije da mi dođemo do njih i vidimo gde borave. Druženje sa njima je uvek lepo i zanimljivo, svaki čovek se dobro oseća sa decom, pa tako i ja, i veoma sam zadovoljan onim što sam video, posebno kako objekti izgledaju i kakvi su uslovi u njima. Ističem da su ova dva objekta dobro sređena i opremljena, ali ima i stvari koje moramo uraditi u narednom periodu. Jedino sam pomalo tužan što nemamo više dece u njima, ali nadam se da će i za to doći vreme. Žao mi je i što nas nije dočekala i direktorka 'Radosti', verovatno je imala drugih obaveza, a sa mnom su vrtiće obišli i članovi Opštinskog veća zaduženi za zdravstvo, sport i omladinu, razvoj, obrazovanje, što dokazuje da lokalna samouprava uvek pruža podršku ovoj ustanovi. Uvek može više, uvek može bolje i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da dodatno unapredimo uslove za boravak naše dece u vrtićima, rekao je Paroški I dodao:


- U oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja iz budžeta opštine Srbobran, u iznosu od 100 odsto finansira se užina i cena celodnevnog boravka za treće, četvrto i svako naredno dete, kao i za decu romske nacionalnosti i decu sa smetnjama u razvoju, a za svu ostalu decu plaćamo pola od punog iznosa i za jednu i za drugu uslugu. Takođe, po prvi put obezbeđujemo novac za kupovinu radnih listova i pribora za pisanje za decu romske nacionalnosti.


Paroški je još naglasio da lokalna samouprava izdvaja više od 50 miliona dinara za rad Predškolske ustanove I da se po tome izdvaja među opštinama u okruženju.


Deca u vrtiću “Palčić” za predsednika I opštinsku delegaciju napravili su poklon sliku I ona će po rečima predsednika od sada biti na zidu u zgradi opštine.
S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign