Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PREDHODNA NEDELJA U ZNAKU DECE


Dečija nedelja se ove godine obeležavala pod sloganom "Da pravo svako - dete uživa lako" i to u godini u kojoj se obeležava 30 godina od donošenja Konvencije o pravima dece. Pet dana su u potpunosti bili posvećeni deci. Prava dece su bila u fokusu i to je ono što ova manifestacija stavlja u prvi plan.


Predškolska ustanova Radost i sve škole u našoj opštini nizom aktivnosti i programa obeležili su Dečiju nedelju. Neke od njih smo i mi zabeležili tokom predhodnih dana i preneli do vas.

- Aktivnosti su bile podeljene u toku radne nedelje i svakoga dana smo organizovano radili, nešto novo naučili i lepo se zabavili. Nabrojaćemo neke od aktivnosti koje su se realizovale u ovoj nedelji. Upoznali smo učenike sa Konvencijom o pravima deteta, uređivali smo prostor, ukrašavali panoe, plesali, izlagali likovne radove, pravili svoju kolekciju igračaka od kinder jaja, takmičili se u sportskim disciplinama, pravili kolače, kokali kokice, imali maskenbal, kazala nam je Milica Jočić, učiteljiva iz OŠ Petar Drapšin u Turiji.

- Svake godine, kad planiramo program Dečije nedelje imamo i neke dugogodišnje saradnike koji nam se uvek odazovu, tu mislim na saradnju sa kulturnim, sportskim institucijama, Policijskom stanicom, vatrogascima... Svi se odazivaju i svi su dobrodošli. Ta otvorenost institucija nam je vrlo važna - radimo na tome da tokom cele godine decu od najranijeg uzrasta uključujemo i upoznajemo sa lokalnom zajednicom, reči su Aleksandre Vrsajković, direktorke PU Radost, koja je još dodala:


- Veliku pomoć imamo i od roditelja,uvek prihvatamo njihove ideje kao sto se i oni odazovu na nas poziv. Od aktivnosti koje smo imali u prethodnoj nedelji i zdvojila bih gostovanje učenika OŠ "Vuk Karadzić" , posetu Vatrogasnom domu  i dolazak saobraćajaca u vrtić, maskenbal, posetu Domu kulture gde su deca videla izložbu starih slika Srbobrana i slušala izvođenje dečijih pesama na klaviru, posetu Narodnoj biblioteci, posetu odbojkaškog kluba Libero, biciklijadu u Nadalju, kao i posetu predsednika opštine Radivoja Paroškog i njegovih bliskih saradnika vrtićima "Čuperak" i "Palčić". Tom prilikom je mališanima doneo slatke poklončiće i uverio se da su vrtići lepo sređeni i opremljeni, ali da uvek postoji nešto što bi se još moglo uraditi. Poslednji dan 11.10.2019. bio je u znaku takmičenja sa temom poznavanja saobraćajnih propisa za naše predškolce iz vrtića. Naši mališani su pokazali da dobro poznaju saobraćajne znake i saobraćajne propise i kao nagradu dobili trotinete.

Slično je bilo i u ostalim školama na teritoriji naše opštine, tako da je još jedna Dečija nedelja protekla na radost dece, a prosvetni radnici su se potrudili da sve prođe u najboljem redu.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2019.10.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen