Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PREDHODNA NEDELJA U ZNAKU DECE


Dečija nedelja se ove godine obeležavala pod sloganom "Da pravo svako - dete uživa lako" i to u godini u kojoj se obeležava 30 godina od donošenja Konvencije o pravima dece. Pet dana su u potpunosti bili posvećeni deci. Prava dece su bila u fokusu i to je ono što ova manifestacija stavlja u prvi plan.


Predškolska ustanova Radost i sve škole u našoj opštini nizom aktivnosti i programa obeležili su Dečiju nedelju. Neke od njih smo i mi zabeležili tokom predhodnih dana i preneli do vas.

- Aktivnosti su bile podeljene u toku radne nedelje i svakoga dana smo organizovano radili, nešto novo naučili i lepo se zabavili. Nabrojaćemo neke od aktivnosti koje su se realizovale u ovoj nedelji. Upoznali smo učenike sa Konvencijom o pravima deteta, uređivali smo prostor, ukrašavali panoe, plesali, izlagali likovne radove, pravili svoju kolekciju igračaka od kinder jaja, takmičili se u sportskim disciplinama, pravili kolače, kokali kokice, imali maskenbal, kazala nam je Milica Jočić, učiteljiva iz OŠ Petar Drapšin u Turiji.

- Svake godine, kad planiramo program Dečije nedelje imamo i neke dugogodišnje saradnike koji nam se uvek odazovu, tu mislim na saradnju sa kulturnim, sportskim institucijama, Policijskom stanicom, vatrogascima... Svi se odazivaju i svi su dobrodošli. Ta otvorenost institucija nam je vrlo važna - radimo na tome da tokom cele godine decu od najranijeg uzrasta uključujemo i upoznajemo sa lokalnom zajednicom, reči su Aleksandre Vrsajković, direktorke PU Radost, koja je još dodala:


- Veliku pomoć imamo i od roditelja,uvek prihvatamo njihove ideje kao sto se i oni odazovu na nas poziv. Od aktivnosti koje smo imali u prethodnoj nedelji i zdvojila bih gostovanje učenika OŠ "Vuk Karadzić" , posetu Vatrogasnom domu  i dolazak saobraćajaca u vrtić, maskenbal, posetu Domu kulture gde su deca videla izložbu starih slika Srbobrana i slušala izvođenje dečijih pesama na klaviru, posetu Narodnoj biblioteci, posetu odbojkaškog kluba Libero, biciklijadu u Nadalju, kao i posetu predsednika opštine Radivoja Paroškog i njegovih bliskih saradnika vrtićima "Čuperak" i "Palčić". Tom prilikom je mališanima doneo slatke poklončiće i uverio se da su vrtići lepo sređeni i opremljeni, ali da uvek postoji nešto što bi se još moglo uraditi. Poslednji dan 11.10.2019. bio je u znaku takmičenja sa temom poznavanja saobraćajnih propisa za naše predškolce iz vrtića. Naši mališani su pokazali da dobro poznaju saobraćajne znake i saobraćajne propise i kao nagradu dobili trotinete.

Slično je bilo i u ostalim školama na teritoriji naše opštine, tako da je još jedna Dečija nedelja protekla na radost dece, a prosvetni radnici su se potrudili da sve prođe u najboljem redu.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2019.10.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin