Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/23/prikolica-za-unuke/

Verzija za tampu / To ScreenviewPRIKOLICA ZA UNUKE!


Nesvakidašnji prizor ovih dana na ulicama Srbobrana. Evo kako je jedan deda rešio prevoz svoje unučadi...


Slika koja sledi vratila me je u detinjstvo. Moj deda Vojica Kaćanski, bez preterivanja bio je srbobranski vrlo ugledni mesar. Živeo je iza čuvene kafane Ćopa. Kao dete sa roditeljima sam išao kod dede i babe.

U to vreme ulica Svetog Save, zvala se Maršala Tita i umesto asfalta bila je kaldrma u betonskim kockama, a pored druma nalazila se utabana zemljana staza koju su napravili bicilkisti. Deda Vojica nikad nigde nije išao bez svog zembilja. K'o u pesmi, nekako s' proleća, umeo je deda Vojica da me stavi u taj njegov zembilj, okači na korman bicikla i tako smo nas dvojica išli u centar na sladoled, u dućan i gde god smo hteli. Nekad samo da se provozamo. Nešto što pamtim kao nezaboravan doživljaj i večnu uspomenu na deda Vojicu. Prošlo je vreme zembilja, ulica Maršala Tita promenila je ime, nema više kaldrme, ali neka deca ipak i opet, zauvek će pamtiti vožnju biciklom sa svojim dedom.

Naš sugrađanin Slobodan Radić je penzioner. Poljoprivredni inženjer po struci, nekadašnji predsednik opštine Srbobran, a danas je predsednik Udruženja Subnor u opštini Srbobran. Ipak najdraža mu je titula dede. Vitalan je i vrlo često možemo ga sresti na srbobranskim ulicama. Uglavnom vozi bicikl, ali u poslednje vreme pažnju privlači prikolica koja je zakačena za njegov dvotočkaš na pedale. Naime, kako nam je rekao zahvaljujući jednom prijatelju iz Nemačke rešio je kako da oboje unučadi, Dušana i Viku, kad krene u vožnju biciklom povede sa sobom.

Dobio je naš Sloba prikolicu, malo je preuredio, angažovao neke lokalne majstore i slika govori više od hiljadu reči, a u ulici Svetog Save rastu "neki novi klinci"...

Aleksandar Šijačić
Foto: Rastko Šijačić
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign