Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

DECA U NADALJU - "Da pravo svako-dete uživa lako"


Iz Nadalja nam je stigao izveštaj u kome su detaljno opisani događaji koji su obeležili Dečiju nedelju ove godine u OŠ Žarko Zrenjanin Uča.


Školsko literarno takmičenje

I ove godine kao deo obeležavanja Dečje nedelje održano je školsko literarno takmičenje. Okvirna tema je bila Imam pravo...ali to pravo imaju i drugi, a učenici od petog do osmog razreda, uglavnom članovi literarne sekcije, svoj odgovor na temu predstavili su u poetskom ili proznom obliku. Najuspešniji učenici nagrađeni su knjigama.

Tema Imam pravo na život, igru, učenje, druženje, svoje mišljenje...ali to pravo imaju i drugi, bila je inspiracija i za likovno takmičenje učenika starijih razreda. Nagrađeni su učenici koji su dali najkreativniji likovni odgovor na ovu temu.

Za kraj ovogodišnje Dečje nedelje, podsećanje na važno pravo - pravo na igru i pravo na zdrav život. A najprimereniji način za podsećanje na ta prava jeste sportska aktivnost - fudbalski turnir i fer plej igra. Ovim turnirom i veselom sportskom atmosferom završeno je ovogodišnje obeležavanje Dečje nedelje.

"Da pravo svako-dete uživa lako" naziv je protekle Dečije nedelje, koja se na zanimljiv i kreativan način obeležila i u našoj školi. Svakog dana učenici sa svojim učiteljicama i razrednim starešinama su osmišljavali i učestvovali u raznim radionicama i aktivostima.

Učenici nižih odeljenja Dečiju nedelju su obeležili kroz sledeće aktivnosti:

Ponedeljak - svako odeljenje je organizovalo radionicu na temu prava i obaveza deteta, na kojoj smo izradili i transparente.

Utorak - ispred glavnog ulaza škole, upriličena je priredba "Prijem prvaka u Dečiji savez".Kroz pesmu, glumu, igru stariji učenici su poželeli  dobrodošlicu svojim malim drugarima u "Dečiji savez".

Sreda - dan rezervisan za igre. Igrale su se razne društvene igre u okviru odeljenja.

Četvrtak - veselo druženje pod maskama u fiskulturnoj sali škole. Maskirani učenici, a i učiteljice, defilovali su binom. Žiri je birao najlepše i najoriginalnije maske za koje su predstavnici lokalne samouprave (kancelarija za mlade) delili prigodne nagrade.

Petak - smo obeležili kao dan stvaralaštva. Učenici prvog i drugog razreda su pravili čestitke i igračke koje su razmenjivali sa svojim drugarima, dok su učenici trećeg i četvrtih razreda svoju snalažljivost i kreativnost pokazali pravljenjem kućica-skloništa u školskom dvorištu. Za sam kraj usledila je šetnja kroz selo. Nosili smo transparente sa pravima i obavezama dece, kako bi podsetili naše meštane na iste.

Zahvaljujemo se Julijani Kovač nastavnici likovne kulture u penziji na nesebičnoj  pomoći pri organizaciji "Dečije nedelje", kao i predstavnicima lokalne samouprave. 

Postavio: Administrator dana 2019.10.17

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen