Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2305/aplauzi-za-srbobran-okomvuka/

Verzija za tampu / To ScreenviewAPLAUZI ZA SRBOBRAN OKOM "VUKA"!


Od prethodne školske godine u sve škole u Republici Srbiji uvedena je kao obavezna i projektna nastava. OŠ „Vuk Karadžić“ realizuje projektnu nastavu u koju uključuje sve aktere školskog života – učenike, nastavnike, roditelje i lokalnu zajednicu.


Projektna nastava uslovljava otvorenost škole i povezivanje sa sredinom koja je okružuje. Upravo zbog toga, povodom Dana oslobođenja Srbobrana, u školi je u petak, 18.10.2019. godine prikazan program koji predstavlja finale projekta „Naš Srbobran“..

Učenici  škole, pod rukovodstvom nastavnice Milene Vukićević, pripremili su na engleskom jeziku turistički prikaz Srbobrana uz prateću Power Point prezentaciju.

Srbobran je predstavljen i na nemačkom jeziku putem kratkog dokumentarnog filma koji su snimili učenici nastavnice Arijane Vojkić.


Učenici Nataše Mrkšić i Ružice Milić, nastavnica srpskog jezika i geografije, izrađivali su mape sa geografskim položajem Srbobrana i plakate čija su tema bile ugledni Srbobranci - Gedeon, Lazar i Lenka Dunđerski, Radoslav Subić i Milan Dunđerski.

Takođe je postavljena izložba porodičnih stabala koje su izrađivali učenici šestog razreda u saradnji sa svojim roditeljima. Nastavnici likovne kulture Jelena Popović i Sava Trifunović odabrali su najkreativnije radove, a odabrani učenici nagrađeni su prigodnim poklonom. Nagrade su dobili Ana Stanojević, Anja Banković, Strahinja Jakovljević, Iskra Pivnički i Mihajlo Mrkšić.

Kako se u našem Srbobranu oduvek negovala kultura i ljubav prema pozorištu, učenici nastavnice srpskog jezika Dragane Čokić su za kraj programa izveli dramsku predstavu.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign